Režiser, scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je u Beogradu zbog optužbe za silovanje!

Društvo

Mlada glumica, Milena Radulović, optužula je Miku Aleksića da ju je silovao kada je ona imala samo 17 godina. Njenoj borbi pridružile su se još neke žrtve koje takođe tvrde kako ih je Mika Aleksić seksulano uznemiravao i silovao dok su pohađale njegovu školu glume.

Milena Radulović navela je u prijavi da je od svoje 11 godine pohađala školu glume Miroslava Mike Aleksića (68) i da je on krajem 2012. godine, dok je pohađala grupni čas (tada maloletna) poljubio, bez njenog pristanka.

Zlostavljanje se, kako je otkrila, nastavilo i tokom sledeće godine, a kao opravdanje je koristio da je to iz „pedagoških razloga i da se tako izaziva iskrena reakcija za buduću glumicu“. On je Milenu dodirivao i silovao dok je imala individualne časove glume. Nesrećna devojka napustila je školu monstruma 2013. godine i upisala FDU.

„U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava“, rekla je izmeđuostalog Milena u svojoj ispovesti, koju je preneo blic.

Hrabra glumica pozvala je i druge devojke da istupe i progovore o ono što im se dešavalo u školi glume. Ubrzo su devojke počele da objavljujuna društvenim mrežama njihova iskustva.

„Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me je pozvao kod sebe u kancelariju na razgovor. Ne sećam se tačno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo je da me ispituje vezano za seks. Vrlo se dobro sećam pitanja, kao i šta sam imala obučeno taj dan, što sam kasnije čula da hoće da se desi kada je neki traumatičan trenutak bio u tvom životu. Pitanja su bila: „Da li se kre*eš?“. Ja sam se naravno zbunila, ali pošto se podrazumevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila „da“, na šta se on nasmejao i rekao: „Da, da, a je l’ voliš da se kre*eš?“. Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom koja se dešava, ali je on samo nastavio da postavlja pitanja. „A gde najviše voliš da se kre*eš?“. Ja sam i dalje imala neki tupavi kez na licu pa je umesto mene on odgovorio na to pitanje: „Gde stigneš, a?“, nakon toga je prestao da me ispituje i jedine situacije koje se sećam sledeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao: „Malo je kanta, ali može da prođe“, samo je deo ispovesti jedne od devojaka, koja je Mikinu školu glume pohadala 11 godina pre ovog incidenta.

Mnoge poznate ličnosti uputile su Mileni i ostalim devojkama reči podrške, a jedna od njih je i Hana Selimović koja je napisala 

„Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi. Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju, znaju. Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji. Dugo nakon odlaska odatle sam se osecala usamljeno u svom dozivljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono sto pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla, idite na tu audiciju. I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav „me too“ pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanu maloletnica. Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila“

Dok mnogi šalju reči podrške, ima i onih koji daju osudu Mileni što je tek sad istupila, šalju ružne i neprimerene komentare, a ja bih im lično poručila samo jedno- Sramite se svi vi koji podržavate nasilje.

photo: Instagram

 

 

Autor: Jelena Ribarov

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *