Uspomena na Olivera Ivanovića ne bledi!

Politika

Prošlo je već tri godine otkako je nemilosrdno, sa šest metaka ispaljenih u leđa, likvidiran predsednik Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović, u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište inicijative. 

 

U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je ubijen.

 

Tzv. kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je tek 2. decembra 2019, gotovo dve godine posle ubistva, optužnicu protiv šest osoba. Ni danas, posle pune tri godine nisu pronađeni ni ubica ni nalogodavac.

 

Za tri godine, koliko je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, podignute su čak tri optužnice, a ročišta odlagana dva puta. Po svemu sudeći istraga se nije pomerila dalje od početka, što potvrđuju i najbliži članovi Ivanovićeve porodice.

 

Istraga se, osim u Kosovskoj Mitrovici vodi, i u Beogradu, tačnije vodi se predistražni postupak, a prema rečima Miroslava Ivanovića, brata nastradalog, to nije ništa drugo do zamagljivanja očiju javnosti. 

 

Nama ostaje jedino da čekamo i nadamo se da će pravda jednog dana biti zadovoljena i da će Oliverove ubice i nalogodavci biti lišeni slobode, predati izvršnim organima i pravično kažnjeni za ovo strašno delo koje su počinili. 

A mi ćemo Olivera pamtiti po njegovoj borbi za kosovske Srbe i svoj narod od koga nikada nije odustao. 

https://www.instagram.com/tv/CKFPQyJp-Mq/?igshid=abz1qswmlrpi

 

Video: Instagram/bunt_kosmet

Autor: Vesna Đunisijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *