5 BOJA ZA ZIDOVE U DNEVNOJ SOBI

Društvo

Ukoliko ste u nedoumici u koju boju da okrečite zidove u dnevnoj sobi, to ne treba da Vas brine. U ovom tekstu ćemo otkriti koje su to opuštajuće boje za dnevnu sobu. 

  • Nežno roze

Ova boja je stvorena za dnevnu sobu. Nežna je, toplih tonova, što će biti odlično za prostor gde ćete provoditi najviše vremena. Zaboravite kliše da je roze ženska boja. Pre 100 godina, roze boja je bila muška. 

  • Bež

Svetliji bež tonovi najviše opuštaju. Bež je poslednjih godina postala veoma moderna, kako u svetu mode, tako i u svetu dizajna enterijera. Ova boja se može kombinovati sa raznim bojama, što je takođe velika olakšica.

  • Siva

Siva je neutralna boja. Nameštaj različitih boja se može lepo uklopiti. Postala je pravi hit u 2020. godini, a sigurni smo da će tako ostati i u 2021.

  • Svetlo plava

Boja neba, savršena za dnevnu sobu. Svetlo plava boja odiše toplinom i vedrinom što je za boravak u prostoriji veoma važno. Ova boja se može fenomenalno kombinovati sa belim nameštajem. 

  • Nežno zelena

Nežno zelena je drugačije poznata pod nazivom „mint zelena“. Ova boja je izuzetno opuštajuća. Često se za nju kaže da gledajući u nju, opuštamo oči. Lepo se uklapa uz teget ili žuti nameštaj.

Primeti se da smo kao boje za dnevnu sobu odabrali nežne tonove. Upravo su ovakve boje namenjene za prostorije u kojima se provodi najviše vreme, jer su odmor za oči. Ukoliko se pitate kako da okrečite zidove, dobili ste sjajne predloge.

Autor: Jelena Radešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *