Šta se sve zakonom kažnjava u svetu?

Društvo

Što se tiče bizarnih zakona ponajviše ih možemo naći u Americi između ostalog možemo saznati da je protivzakonito da vašoj lepšoj polovini poklonite ili kao lepša polovina prmite na poklon čokoladnu bombonjeru koja je teža od 22,5kg. Pored čudnog zakonskog regulisanja čokolade imamo i mleko koje se mora piti, znači nezakonito je ako ne pijete mleko.

Da li razmišljate o tome kada ćete raskititi jelku? Verovatno ne, jer niste ni vremenski zakonski ograničeni, možete to uraditi kad god poželiti, mada mali broj nas želi to da radi ali da ste državljani SAD to bi ste morali da uradite do 14. januara izuzev ako ste voljni da platite kaznu za to što niste na vreme pospremili.

Pored jelke da li vi gospođe (udate žene) čekate pravu priliku da vam suprug bude dobre volje i da vam dozvolu da odete do frizera? Rekla bih da je i ovde odgovor ne ali da živite u Americi onda bi ste morali da vaše skraćivanje kose date na milost ili nemilost vašoj jačoj polovini, zakonom je zabranjeno da žene skraćuju kosu bez dozvole supruga. Moja slobodna volja o skraćivanju kose nije ekvivalentna volji da uživam u ostalim blagodetima koje pruža Amerika, a Vaša? Ne zaboravimo i Vermont gde vam takođe muž odlučuje da li možete nositi veštačke zube…

U Arkanzasu je zabranjeno da na pogrešan način izgovorite ime države, naravno manja je verovatnoća da vam se to desi ako ste u nealkoholisanom stanju, zato u tom slučaju treba držati jezik za zube, ako vam je suprug odobrio da nosite veštačke, radi veće sigurnosti i izbegavati da u istom stanju jašete konje ako nekim sticajem okolnosti završite u Kolorado jer bi ste bili kažnjeni i za to.

A šta je sa papučama ili patofnama koje nosite po kući, da li ste se ikad zapitali da li smete da ih nosite i do kada? S obzirom da je u Njujorku zabranjeno iste nositi posle 22h, pojedini narod ima i te probleme, zamislite morate bosi ili u patikama do kupatila? A šta ako vam se desi da nekad posle dobrog provoda zaspite u krevetu sa cipelama na nogama, ovde ništa ali ćete zato u Severnoj Karolini biti kažnjeni za to.

Zbog velikog kašnjenja voza na peronima železničkih stanica u Francuskoj je zabranjeno ljubljenje zakonom još iz 1910. godine. Smatra se da parovi dok se pozdrave i rastanu sprečava da voz krene na vreme pa u vezi s tim donet je ovaj zakon kojim kazna nije velika već podrazumeva da istog časa napuste stanicu.

U Japanu je donet zakon kojim se zabranju tetoviranim ljudima da ulaze u teretane, na javna kupališta kao i u određene hotele. Međutim postavlja se pitanje šta sa istetoviranim turistima koji žele da odsednu u hotel ili da odu na mestima na kojima je zabranjeno tetoviranima. Naima japanci ostaju dosledni svom zakonu pa imaju samo 400 kupatila u celom Japanu u koja mogu ići samo ljudi sa tetovažama, posledica toga je da su morali, prema istraživanju koje je sprovedeno unutar Nacionalne asocijacije vasnika javnih kupatila, da odbiju više od 90% mušterije sa tetovažama. Ovakav režim vlada Japanom jer se u narodu tetovaže povezuju sa jakuzama-članovima krminalnih grupa.

 

Autor: Aleksandra Stanimirović

 

  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *