Šta se dogodi kada žena koristi previše pudera?

Lepota i zdravlje

Koliko ste puta isprobavali neku majicu, rolku, dzemper, u kabini radnje, kad ono nečiji puder na njoj? Setite se, koliko puta niste mogle da spustite glavu na muško rame a da on ne izgovori: “Pazi samo da me ne uflekaš sminkom.” Koliko ste truda uložile u zadatak “potrefiti boju svog tena” a zatim omanule i opet je vrat bio nejednak sa licem, što je zaista neukusno. Zatim radile to iznova i iznova dok niste našle idealnu boju. Bezbroj puta ste poželele da legnete odmah nakon napornog dana u krevet ali je to neizvodljivo zbog šminke koja je preko celog lica, što je priznaćete veća muka od prethodnih..

Samo mi žene znamo, kakve su ovo male i slatke muke koje imamo!

Sa druge strane suprotni pol, muškarci, ne vole “naš puder” i vrlo im smeta iz nepoznatog razloga, ne računajući problem sa flekanjem njhovih majica. “Mogla si malo manje da se našminkaš, ljubavi.” – jedna od rečenica koju je sigurno čula svaka žena koja voli da se sredi, kako za sebe tako i za svog muškarca, zašto, šta je loše u mojoj šminki?

Roditelji dok im ženska deca rastu, vrlo obraćaju pažnju na momenat kada devojčica kreće da stavlja puder, neretko to bude prelazni momenat gde nastoje komentari: “Moja devojčica je porasla, krenula je da se šminka!” A zatim uvek uz to:”Samo nemoj da preteruješ sa tim puderom, mila.” Zašto se količini pudera, koji u krajnjem slučaju svako stavlja na SVOJE lice po SVOJOJ želji, toliko daje na važnosti?

Mi, žene, moramo da razumemo da puder može iz prvih nabrojanih primera zaista da odmaže u raznim situacijama, da nas naši muškarci možda samo žele prirodnije jer smo im tako lepše, a da naši roditelji ne žele da “ostarimo brže” ili da uništimo naše lice.

Sve ima svoje zašto i zato. Žene, koristite puder, naravno da treba brinuti o svom fizičkom izgledu. Treba biti lep prvenstveno sebi a tek onda drugima. Ako Vas šminka čini srećnom i zadovoljnom – naravno da je puder rešenje. Ali nemojte preterivati! Uslov za kvalitet je zlatna sredina, ni previše, ni premalo! 

Autor: Marta Mesicki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *