Bubuljice na obrazima-kako ih se rešiti?

Lepota i zdravlje

Muče te uporne i dosadne bubuljice koje izlaze po obrazima? Ništa ne brini, imamo za tebe odlično rešenje!

 

Zašto nastaju bubuljice na obrazima?

Bubuljice na obrazima mogu nastati ukoliko ne čistiš lice redovno, ukoliko ne skidaš pravilno šminku, a takođe mogu nastati kao posledica neke bolesti.

Šta bi trebalo da uradim?

Veoma je važno da lice čistiš dva puta dnevno (kada ustaneš i pre spavanja). Na taj način ćeš skinuti svu prljavštinu koja je nastala tokom dana ili noći. 

Redovno nanošenje maski i pilinga je takođe veoma važno. Jednom do dva puta nedeljno odvoji 20 minuta odvoji za piling i masku. Pored toga, važno je napomenuti da lice ne treba da diraš prljavim rukama. 

Ukoliko su ti se već pojavile bubuljice, nemoj ih cediti, pokušaj da ih lečiš prirodnim kremama, a trebalo bi da se posavetuješ sa svojim dermatologom, koji će ti na osnovu tvog tipa kože prepisati određenu terapiju. 

Pored ovoga, vodi računa da redovno menjaš jastučnicu, na svaka 3 dana. Redovno provetravaj prostoriju u kojoj spavaš, kao i posteljinu. 

Loša ishrana može dovesti do pojave bubuljica. Preterano konzumiranje gaziranih sokova, slatkiša i grickalica će dovesti do ovog problema. Pravi je trenutak da promeniš ishranu!

Redovno se umivaj čajem od kamilice, pravi prirodne maske (med i banana), pored toga pravi i prirodne pilinge. Uvek je najbolje izabrati prirodno. Možeš i pronaći recept za pravljenje prirodne kreme za lice.

POSLUŠAJ NAŠE SAVETE I RECI ZBOGOM BUBULJICAMA!

Autor: Jelena Radešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *