Ko plaća piće – žena ili muškarac?

Društvo

Večita tabu tema u našem društvu je da li piće treba da plaća muškarac ili žena? Mišljenja su podeljena dok nikada nećemo čuti javno zagovornike stavova.

“Jaki” muškarci imaju svoju politiku, manje jaki kombinovanu, a “slabi” politiku prepuštanja. Da li se ovde radi o sili muškarca, poštovanju, kompromisima, sve je stvar ličnosti, vaspitanja i principa. 

 

I žene imaju 3 nivoa na koja se dele, one kojima je skroz okej da”ON” plaća sve, to je gospodski, na one koje su u balansu, kombinovane, i one isto “jake” koje su svemoćne, mogu sve, žele sve, i naravno, uradiće sve SAME. 

U slučaju treće kategorije gde žene plaćaju, da li one time postaju jači pol? Da li  muškarci nemaju problem sa tim? Da li čak ovakve situacije mogu uticati na muškost i samopouzdanje kod njega? 

U vreme kada prohtevi rastu i svet postaje sve više materijalizovan da li sa druge strane kod žena preovladava prva kategorija gde one žele ostati slabiji pol i prepustiti se ipak sigurnosti koju bi muskarac trebao da donosi.

 

Naravno da svaka žena bilo koje kategorije  želi da se oseti lepo, obezbedjeno i sigurno poštovano, makar to bilo malim znakom pažnje što je odlazak u omiljeni kafić, restoran..

 

Ali, da li je u današnje vreme zaista sve tako jednostavno, ili se zbog poremećenih vrednosti prohtevi žena povećavaju, i ne završava se sve ovde. U slučaju preplitanja današnjih odnosa i ovog pitanja gube se niti “idealnog pravila”plaćanja.

 

U slučaju “dzentlmena” ili “jakog muškarca” kako smo ih nazvali, žene nevezano kakve bile se opuštaju, prepuštaju, zatim podrazumevaju i očekuju sve više i više zatim u potpunosti postaju zavisne od muškaraca. Gube svoje karijere koje nisu ni pokrenule – jer, ovako je lakše – imam, jer sam “dobra I voljena žena”. I to je ok! Svako živi onako kako mu odgovara i kako mu nalažu njegovi kodeksi, to smo već zaključili. 

 

Najbitnije danas je održati balans izmedju totalnog oslanjanja na partnera (nevezano kojeg pola) i sopstvene moći i karijere. Sasvim je normalno da Vam muškarac obezbedi lepo putovanje, izlet, zimovanje na vašem omiljenom mestu.

 

Ali žene, nemojte da prestajete da iznenadjujete i vi njih. Budite i vi “jake žene”, jer uz jakog muškarca, tj dzentlmena ide dama, zar ne? 

 

Obradovaće se, uticaće na vaš odnos i bićete u skladu i jednakosti što je ključ funkcionisanja.

Autor: Marta Mesicki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *