Kerem Bursin i Hande Erčel – hemija koja osvaja

Kultura

Megapopularna turska serija „Pokucaj na moja vrata“ osvojila je gledaoce kako u Turskoj, tako i širom sveta. Za nešto manje od šest meseci serija je uspela da dobije svu ljubav i naklonost milionske publike. Serija je prodata u čak 45 zemalja sveta. Serija će premijeru van Turske prvo imati u Španiji, zatim u Italiji.

O popularnosti serije svedoči i to što će se jedino „Pokucaj na moja vrata“ emitovati za vreme novogodišnjih praznika, dok će sve ostale serije praviti pauzu. Najave za seriju su broj jedan u trendingu u Turskoj gotovo od samog početka emitovanja. Serija je započela kao letnja mini serija, ali je jedina letnja serija kojoj je produžen ugovor i punom parom se snimanje nastavlja. 

Serija je romantična komedija koja govori o zanimljivoj ljubavnoj priči Ede i Serkana. U priču su upleteni porodica i prijatelji koji seriji daju neverovatnu dozu humora. Najpre je nova epizoda emitovana sredom, da bi pre par nedelja počela da se emituje subotom. Iako je i ranije rejting bio fenomenalan, sada je samo još bolji.

Posebnu draž seriji daje ekipa koja je fantastična. Kako sami glumci tvrde atmosfera na setu je fenomanalna, što se prenosi i na male ekrane. Većina glumaca postali su i privatno jako dobri prijatelji, čak je nekoliko parova započelo i emotivne veze. 

Ipak, ono što najviše održava seriju pored izuzetne glume i odličnog scenarija, je hemija između glavnih glumaca Kerema Bursina i Hande Erčel. Kruže mnoge priče da je par i u privatnom životu u emotivnoj vezi, ali oni to nikada nisu potvrdili. Njihova energija sa malih ekrana prenosi se i putem lajvova koje često snimaju u pauzama snimanja serije. 

Časopis „Hello“ je 30. decembra objavio svoje novogodišnje izdanje sa Keremom i Hande na naslovnoj strani. Časopis je prodat u rekordnom roku. U popodnevnim časovima u Turskoj se nije moglo doći do štampanog izdanja. Ljudi su pre otvaranja prodavnica čekali u redovima kako bi kupili svoj primerak magazina. Prema izjavama jedne od prodavačica, ona nikada nije doživela takvu pomamu za bilo kojim časopisom.

I u Srbiji je njihova popularnost neverovatna. #KeremBursin je danima broj jedan na tviteru u Srbiji. #HanKer, kako fanovi zovu Hande i Kerema, broji milionske tagove i kod nas. Nebrojano je mnogo fan grupa na društvenim mrežama koje objavljuju snimke kako iz serije, tako i iz njihovih intervjua i lajvova sa instagrama.

Za doček Nove godine u Turskoj je emitovana emisija u kojoj je nastupao Kerem, dok je Hande sedela u žiriju. Mediji i fanovi saglasni su da je hemija između njih neverovatna. Svi su potpuno sigurni da su zaljubljeni jedno u drugo. Dodatno je podgrejalo sumnje o vezi i to što je Hande ubrzo nakon početka snimanja serije „Pokucaj na moja vrata“ raskinula veridbu sa popularnim turskim pop pevačem Muratom Dalkličem. Fanovi i mediji prate svaki njihov pokret i mimiku i, ako je sudeći po njima, zaljubljeni su do ušiju.

Kerem Bursin je veliki borac za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Izjavio je da nikada ne bi prihvatio projekat koji nije u skladu sa njegovim stavovima. Smatra da je rodna ravnopravnost još uvek potcenjena u Turskoj, ali se nada da će se to promeniti i uvek ističe poštovanje prema ženama.

I Hande i Kerem vole umetnost. Hande se bavi crtanjem i slikanje, pohađa časove istorije umetnosti, a Kerem je veliki zaljubljenik u fotografiju. Postoji želja da jednog dana organizuju zajedničku izložbu koja bi nosila neku jaku poruku. On se godinama bavio kreativnim pisanjem i voli da piše, kako prozu tako i poeziju.

Iako je serija dostupna sa prevodom dan nakon emitovanja u Turskoj na internetu, nadamo se da ćemo ovaj mladi glumački par gledati i na našim malim ekranima.

Autor: Nevena Vićentijević

1 thought on “Kerem Bursin i Hande Erčel – hemija koja osvaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *