Serije koje ćemo gledati u 2021

Kultura

Neke od domaćih serija koje obećavaju i koje smo voleli da gledamo su sledećih 10. Ako ih niste gledali – moraćete, a neke iščekujemo svi da izadju.

  1. “Vreme smrti” i “Vreme zla” Produkcijska kuća “Eye to eye” Gorana Šušljika, otkupila je prava na ekranizaciju romana Dobrice Ćosića “Vreme smrti” i “Vreme zla” po kojima se snimaju serije. Po prvom romanu će biti snimljen serijal od 30 dok će drugi biti pretočen u 15 epizoda. Radi se o propasti jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih sudbina na našim prostorima tokom 20. veka.
  2. “Most” posle velikog uspeha prve sezone Besa, produkcijska kuća “Adrenalin” za sledeću godinu priprema još iznenadjenja. “Most” je priča o neobičnom detektivskom paru sa velikim sukobima i razlikama koji su posledica kompleksnog odnosa dve države.
  3. “Jovanka” (Titova supruga) – Drugo iznenadjenje iz produkcije “Adrenalin” jeste serija o kontroverznoj ženi bivše SFRJ – Jovanki Broz. Istorijska drama koja pokazuje veliku ljubav dve veoma važne ličnosti koje su kao takve simbol zlatne istorijske ere bivše Jugoslavije, zatim, raspad ljubavi i države. Pisac serije je Hrvatska autorka Milena Vlaović.
  4. “Klan” – produkcijska kuća Firefly, nastaje u scenariju i u režiji Slobodana Skerlica. Na kanalima Super TV I RTS1. Glumačku podelu čine neafirmisani glumci koji su uloge dobili na kastingu. Medju novim licima su mlade glumice Milena Božić i Andjela Popović.
  5. “Crna svadba” – u režiji Nemanje Ćipranića, a po scenariju Strahinje Madzarevića. Inspektor Petar tragom dokaza i masakru u zabačenom Srpskom selu postaje žrtva svoje radoznalosti. 
  6. “ Porodica “ – sa pet epizoda pokazaće nam poslednje sate Slobodana Miloševića pre nego što je uhapšen I otpremljen u Hag. Reditelj i scenarista je Bojan Vuletić. Pojavljivanje Milorada Ulemeka Legije I Čede Jovanovića će seriju dodatno začiniti.
  7. “ Južni vetar 3 “ – reditelj Miloš Avramović objasnio je da nas početkom sledeće godine očekuje premijera filma od kog će biti adaptirane prve četiri epizode druge sezone serije. Posle toga, krajem leta 2021. snimiće se ostalih 10 epizoda a premijera će biti zakazana za jesen 2021. 
  8. “Svindleri” – posle ne tako uspešnog prikazivanja na kanalu Superstar TV i znatno boljeg odaziva publike tokom aktuelnog repriznog emitovanja na RTS, šanse za drugu sezonu neobične serije Svindleri su sve realnije. Ko će pisati scenario i kad će početi snimanje ostaje da vidimo.
  9. “ Pet “ – Uzbudljiva serija sa kriminalističkim zapletom osvojila je simpatije i dobila brojne pohvale. Scenario napisal Strahinja Radetić i Balša Djogo, koji je reditelj ove serije. Nina, Aleksandra, Natalija, Katarina i Sofija, glavne junakinje. Neke od poslednjih svojih uloga odigrali su naši pokojni glumci baš u ovoj seriji; Marko Nikolić i Nebojša Glogovac. Odlične kritike i sama završnica serije nagoveštavaju na to da sledi snimanje sledeće sezone. 
  10. “ Senke nad Balkanom 3 “ otpočetka serija je zamišljena kao trilogija, te verujemo da će Dragan Bjelogrlić uprkos velikom naporu kako je izjavio na premijeri druge sezone, smognuti snage za nastavak. Kad ćemo gledati još niie poznato ali nadamo se uskoro. 

Autor: Marta Mesicki

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *