Kako se pravi čuvena Margarita?

Lepota i zdravlje

Ova pica simbol je Italijanske kulture i kuhinje, neki kažu da je veći Italijanski simbol i od zastave. 

Po poznatoj verziji priče o nastanku ove pice, šef Rafaele Espozito iz picerije Brandi je 1889. godine kreirao picu u bojama Italijanske zastave: crveno(paradajz), belo(mocarela), I zeleno(bosiljak). Pica je dobila ime po kraljici Margareti Savojskoj u čast njenog dolaska u Napulj.

Sastojci: 

Testo: 

  1. šoljice brašna, pola suvog kvasca, pola šolje mlake vode, kašičica soli

Nadev: 200g Mutti pelat, sveža mocarela, 100ml Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje, so, biber, bosiljak

Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite ga da odstoji u frižideru nekoliko sati. Testo još jednom lagano premesite, napravite lopticu, uvaljajte i razvijte oklagijom zatim odmah u pleh podmazan.

Stavite pellat u činiju a nakon toga nalijte malo ekstra devičanskog naslinovog ulja, posolite i prodinstajte dok se ne zgusne malo i ne dobije gustinu sosa. Ovim sosom premažite picu, odozgo stavite krišku mocarele pa pecite u dobro zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Kad se ispeče, pospite je svežim listovima bosiljka. 

Prava Margarita se pravi od sastojaka vrhunskog kvaliteta na tradicionalan način. Zabranjena je upotreba bilo kakvih savremenih pomagala za izradu testa, testo ručno priprema majstor za pice. Peče se na 485 stepeni tačno 90 sekundi. Ispečeno test one sme da bude deblje od 3mm sa koricom debljine izmedju 1 i 2 cm. 

Prijatno! 

Autor: Marta Mesicki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *