Kako je to biti ljubavnica?

Lepota i zdravlje

Ako nisi ti, tvoja dobra drugarica jeste, ako imaš i tu sreću da ona nije, njena prijateljica  sigurno onda jeste… Danas česta situacija. Mnogo izvikana, vrlo prepljuvana i preuveličana reč je o ljubavnici. Da li možemo za kratko da zaboravimo reč “ljubavnica” i da sagledamo priču iz drugog ugla?

Pre nego što donesemo konačnu odluku, hajde da izanaliziramo par pitanja:

 

1 Da li si srećna u tom odnosu?

  1. Da li si iskrena u tom odnosu?
  2. Da li imaš grižu  savesti?
  3. Da li si zaljubljena?

 

 

  • Ljubavnica u 90% slučajeva NIJE srećna u tom odnosu. Ljubavnica je biće kojoj isto treba ljubav, pažnja, dodir i zagljaj. Ona ima takav položaj, što se kaže “postavljena je na svoje mesto” a da li je to stvarno sreća? Da li iko na ovom svetu voli biti rob svog života i svojih odnosa? 

 

  • Ona je kako smo iz prve stavke izvukli “postavljena na svoje mesto” samim tim gubi prava na svoju iskrenost i dozvolu za svoje “javno mišljenje”. Ova žena mora zadržati za sebe ono što misli, i vrlo često ono što oseća. 

 

  • Svaka ljubavnica koja je ikada pričala o svemu ovome je priznala grižu savesti. Nekada to nije osećaj prema toj prvoj (trećoj) osobi, nekada  je to prema sebi. Milion pitanja i milion odgovora je u njihovim glavama u opservaciji.

 

  • DA. Najveca laž se dešava oko ovog pitanja. Apsolutno potvrdan odgovor i težak. Osoba koja je nesrećno zaljubljena je upravo ova. “Najgore je imati pa nemati” se ne kaže tek tako. 70% ljubavnica su tu jer im je to bila opcija a ne njihov izbor, 90% njih se bori u tim odnosima ka unapredjenju za krajnji cilj ljubavi,  samo 10% njih bi odgovorile “NE” na ovo pitanje, ali u ovom tekstu ne pričamo o takvim slucajevima. 

 

Suština bez osude: Ona zaslužuje sreću, ona je željna iskrenosti jer zna kako je lagati, ima grižu savesti i jako je zaljubljena. Zašto društvo osudjuje ove žene? Zašto nam je ušlo u krv da budemo maskote sistema kada sistem nije onakav kakav bi trebalo da bude. Da li je ona kriva za tu poziciju sve je način percepcije. Muškarac je glavna uloga cele situacije a ispada zadnja rupa na svirali. Vrlo, vrlo često imamo slučaj “prve” žene koja je svesna svega, ali ima razlog zašto ćuti I trpi, koja je razlika izmedju njih dve? Okej, razlika je, ona je u braku, izabranica a druga nije. Da, ali su obe pristale na nešto što nije iskrena ljubav, obema se mogu postaviti ova pitanja I obe bi odgovorile isto. Nije ljubavnica rasturač I krivac, u trojci su svi rasturači sebe. A braka samo jedna osoba. Razmislite o svemu ovome bar na kratko, iako se sistem teško pobedjuje. 

Nje lako biti ljubavnica, ljubavnica nije apriori negativac..

Autor: Marta Mesicki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *