Meri Ostin – ljubav Fredijevog života

Kultura

Svima je dobro poznata kako karijera tako i privatan život Fredija Merkjurija. U njegovom burnom životu samo je jedna osoba bila konstantna, Meri Ostin.

Upoznali su se pre nego što je Fredi započeo svoju muzičku karijeru. Njoj je bilo 19, a njemu 24 godine. Bili su zajedno šest godina, sve do trenutka kada joj je priznao da se zaljubio u jednog muzičkog producenta. Živeli su zajedno, ali nakon njegovom priznanja činilo se da su zauvek završili svaki kontakt. Meri Ostin je skromna devojka koja je nekako jedina mogla iskreno da razume njegova osećanja. Nakon prvobitnog šoka pružala mu je podršku čitavog života.

Fredi je obožavao životinje, posebno mačke. Meri mu je poklonila Toma i Džerija, kasnije i Tifani. O njima su brinuli kao o deci, a ta se briga nastavila i nakon njihovog raskida. U testamentu obavezao je Meri da se brine o njegovim mačkama.

Njihovo prijateljstvo u kasnijem životu bilo je toliko duboko i iskreno da je Fredi ostavio Meri svoju kuću. Rekao joj je: „Da je bilo drugačije suđeno, ti bi bila moja žena i sve ovo bi svakako pripadalo tebi.“ Meri je bila žena njegovog života. O njoj je govorio kao o svojoj nevenčanoj supruzi. Ona ga je razumela kao niko u životu i znala je da mu da slobodu kada mu je to bilo potrebno. Nikada se više nije zaljubio tako snažno kao u nju. Brinuli su čitavog života jedno o drugom, radovali se uspesima jedno drugog i to je za njih bio predivan oblik ljubavi. Fredi je jednom izjavio da su se rastali sa mnogo suza, ali da je njihova ljubav bila toliko jaka da je niko nije mogao oduzeti. 

Imao je poslednju želju baš za Meri Ostin. Ona je jedina osoba koja zna gde je sahranjen njegov pepeo. Meri je preuzela pepeo i sahranila ga u najvećoj tajnosti. Ni njegovi roditelji ni njegov partner Džimi Haton nisu znali gde ga je ostavila da večno počiva. Fredi se bojao da će fanovi skrnaviti njegov grob, a Meri je bila osoba od njegovog najvećeg poverenja. Smatrao ju je svojim jedinim pravim prijateljem. 

Fredi i Meri su pravo svedočanstvo kako ljubav ne poznaje granice i da postoje veze i bliskosti koje su mnogo više od telesnih. Njihove duše će se večno voleti.

 

Autor: Nevena Vićentijević 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *