Najbolji Božićni mednjaci

Lepota i zdravlje

Želite li da saznate najbolji recept za medenjake? Ostanite sa nama i saznajte!

Božić je vreme kada pravimo najukusnije slatkiše. Odlučili smo da podelimo naš odličan recept za medenjake, koji smo pronašli.

Za ovaj recept će biti potrebno:

  • 150g šećera u prahu
  • 400 g brašna (kojeg želite)
  • 2 jaja
  • 60g maslaca
  • 3 kafene kašike meda
  • Kafena kašika sode bikarbone
  • Kašika cimeta, anisa ili karanfilića (može se i sve staviti)

Priprema:

Sjediniti brašno, sodu bikarbonu, šećer i začine. Polako izmešati, ali i prosejati. Pored toga otopiti na niskoj temperaturi med i maslac, a zatim ih prohladiti. Umutiti jaja i u njih dodati med i maslac, a zatim sve sjediniti sa suvom smešom. Testo treba umesiti da bude glatko. Zamotati testo u foliju i ostaviti ga da odstoji dva dana. Nakon toga, izvaditi testo da odstoji na sobnoj temperaturi i razvući ga oklagijom na debljinu od 6cm. Raznim modlama možete napraviti različite oblike. Papirom za pečenje obložiti pleh, a zatim poređati medenjake. Medenjake ne treba peći dugo, dovoljno je da porumene. Budite pažljivi da ne izgore, jer se to može veoma lako desiti. Svaka rerna je drugačija, tako da ćete dužinu pečenja odrediti sami.

Kada su se ispekli, medenjake možete ukrasiti. Umutite prah šećer, sa nekoliko kapi limunovog soka i vrućom vodom. Smesom koju ste dobili možete ukrašavati ohlađene medenjake.

Ovo je bio naš recept za medenjake! Voleli bismo da ga isprobate!

Autor: Jelena Radešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *