Aplikacija Zoom doživela procvat tokom pandemije

Biznis

U jeku pandemije suočili smo se sa još većim problemom – kako da nastavimo sa nastavom, kako u srednjim školama, tako i na fakultetima; kako da održimo važne poslovne sastanke, a neki još kreativniji – kako održati porodična slavlja i rođendane, ali ne uživo?

Odgovor na sva ova pitanja tokom 2020. godine pružila nam je aplikacija Zoom. Prvobitno i namenjena za sastanke i okupljanja ljudi, pomogla je da unapredimo svoje iskustvo tokom prelaska na online predavanja i time nam omogućila da sve prođe kako treba.

Tako imamo i situacije da su se baš „Danas nam je divan dan“ ili možda neki odlasci u penziju pravili online, baš preko ove aplikacije. Ona ne samo da je pomogla da održimo naš prirodni ritam, već nam je i omogućila da se osećamo prijatno i da pravilo o držanju distance lako zanemarimo.

Što se tiče preuzimanja ove aplikacije sa google prodavnice, nagli skok desio se u martu 2020. godine. Tako je u decembru 2019. ovaj broj obuhvatio deset miliona korisnika, a od 2020. je porastao na čak dvesta miliona!

Međutim, nije sve baš tako bajno. Napadi na Zoom aplikaciju postali su česti, te možemo pročitati ili i sami videti ako smo korisnici ove aplikacije, da se razgovoru mogu priključiti razni učesnici koji uopšte nisu deo naše grupe. Time, oni ne samo da narušavaju našu privatnost, već često bivamo osuđeni na gledanje raznih sadržaja i slika koji nisu prijatni.

Ono što nam svakako znači jeste to da smo uspeli da pobedimo potencijalne probleme prouzrokovane virusom i da nastavimo sa normalnim životom koliko je to moguće.

Nesumnjivo je Zoom jedna od aplikacija koja nam je olakšala život tokom pandemije, ali neke koje su takođe doživele procvat su Microsoft Teams, Google meet i mnoge druge.

Autor: Milica Stanković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *