Nerešena ubistva koja su potresla Srbiju 2 deo

Društvo

Stiže i drugi deo o ubistvima koja su se dogodila u Srbiji, a koja ni dan danas, nakon mnogo godina nisu rešena. Nadamo se da će vas ove priče podstaći da više čuvate sebe i Vaše najbliže.

  • Aleksandar Knežević- Knele

Ovaj dečko važio je za ˝opasnog momka˝ sa Voždovca, o njegovom ubistvu se dosta pisalo, ali ni dan danas, nakon 28 godina, ne zna se izvršioc.
Njegovo beživotno telo nađeno je u apartmanu 331 hotela ¨Hajat˝. On je tada imao samo 21 godinu, sobarica je našla telo kako leži u lokvi krvi, a jedan zastrašujuć detalj je taj da je na ogledalu, krvlju bilo ispisano ˝Broj 1˝ .

Spekulisalo se da se ovde radilo o obračunu zbog neraščišćenih računa ali to nikada nije dokazano.

  • Dragoslav Ognjanović- Miša

Dragoslav je bio poznati advokat, radio je na mnogo poznatih i medijski ispraćenih slučaja.  Bio je krivični advokat.  Advokaturom se bavio oko 30 godina, a bio je poznat i kao ˝đavolji advokat˝.
Branio je Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a zastupao je i njegovu suprugu Marijanu Marković. Takođe je bio u timu advokata branioca Luke Bojovića. Ubijen je 28. Jula 2018. Godine, iz vatrenog oružja, u ulici Antifašističke borbe, na Novom Beogradu. Ubica ni dan danas nije pronađen. Pričalo se da je krivac za njegovo ubistvo plaćeni ubica, ali nikada se nije saznalo ko je mogao da naruči to ubistvo. Takođe se spekulisalo o tome kako je bilo više počinioca, kako se krivac krije u Španiji, da je bio prisluškivan…

  • Radovan Stojičić-Badža

Bio je zamenik ministra policije i načelnik resursa javne bezbednosti. Ubijen je 11. Aprila 1977. Godine, u piceriji ˝Mamma Mia˝ u Beogradu. Njegov sin, Vojislav, ga je pozvao da se nađu u toj piceriji, a Radovan je ubrzo došao. Oko pola 1, posle ponoći, pojavio se ubica, sa čarapom na glavi, i ispalio rafal u Stojičića. Policija nije imala uspeha u pronalasku ubice. Stojičić je rukovodio teritorijalnom odbranom u istočnoj Slavoniji, baš u vreme dok je Željko Ražnatović Arkan sa svojim „tigrovima“ bio tamo. Spekulisalo se da je bio umeštan u šverc cigareta, a njegov brat Siniša Stojičić pre nekoliko godina je bio pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog šverca cigareta tokom devedesetih. U optužnici se Radovan Stojičić pominjao kao jedan od organizatora grupe.

  • Radislava Vujasinović- Dada

26 godina od ubistva Radislave Vujasinović, novinarke časopisa ˝Duga˝.

Bila poznata po izveštajima sa ratišta devedesetih, ali i istraživačkim tekstovima u vezi sa kriminalom. S početka, verovali su da je u pitanju samoubistvo, iz lovačke puške, ali balističari su 2008. Godine osporili to, a ubrzo zatim otpočeto je prikupljanje dokaza za ubistvo.
Roditelji tvrde da iza svega stoji država, ali zbog višedecenijske manipulacije informacijama, ne očekuju da ikada dobiju odgovore na pitanja ko je pucao u Dadu Vujasinović i po čijem nalogu. U trenutku kad je ubijena, dodaje on, radila je na temu šverca oružja u Sandžaku.

„U zelenoj fascikli je bila sva ta dokumentacija koju je imala i koja je nestala, jednostanvo je nestala“, kaže Vujasinović.

Njen otac je takođe ispričao da je u stanu u kom je ubijena bilo njene kose svuda, kao da ju je neko vukao za kosu, na mesto gde su je ubili. Takođe je rekao da je u stanu pronađeno 2 krvava otiska, i to sa 2 različite krvne grupe!  Jedna je njena- nulta, a druga je A. Šta se zapravo desilo do sada se nije saznalo.

Autor: Jelena Ribarov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *