Otvorena kovid bolnica u Kruševcu

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao  otvaranju kovid bolnice u Kruševcu u ulici Miloša Obilića 24.

Kovid bolnica u Kruševcu ima 500 kreveta, operacionu salu, 2 stabilna rendgen aparata, 4 pokretna, 150 respiratora kao i 150 monitora, kao i centralni sistem na kojem se prati stanje svakog pacijenta.

64 – slajsni skener, stabilne i pokretne EKG aparate, aparate za dijalizu, u centralnom magacinu na stanju ima još 366 high-flow respiratora koji još nisu podeljeni po bolnicama, 57 pokretnih respiratora.

U opremu je uloženo 9,5 miliona evra.

Uz otvaranje kovid bolnice postoji veliki broj novozaposlenih medicinskih sestara i lekara-671.

Predsednik je izjavio da sada imamo dovoljno mesta na intenzivnoj nezi kao i da ćemo imati ako situacija u Srbiji bude lošija.

U narednih 7 dana će biti tehničko osoblje da se ne bi dogodio bilo kakav kvar.

Od sutra ujutru stižu prvi pacijenti u bolnicu.

Što se tiče stanja u kasi Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da infrastrukturni radovi, Batajnica i Kruševac koštaju sa svom opremom i svim drugim oko 100 miliona evra. Javni dug Srbije je najmanje porastao od svih evropskih zemalja tokom kovida 19, javni dug je kod nas porastao do 5 %.

Veruje da ćemo završiti ovu godinu sa 2,9 milijardi stranih direktnih investicija, što će biti 63 % ukupnih investicija na zapadnom Balkanu.

Pre 4 meseca započeta je izgradnja bolnice u Kruševcu koja će godinama i decenijama koji dolaze da znači mnogo, kako za Kruševac tako i za Rasinski okrug kao i za sve okruge koji se graniče sa rasinskim i za sve ljude sa Kosova i Metohije, za mnoge ljude iz Raškog okruga, Šumadijskog okruga, Topličkog i Nišavskog.

Sve je završeno u roku kako je i planirano, a izjavio je da ovde izgleda lepše nego u Batajnici

Autor: Aleksandra Stanimirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *