U vremenu smo Božićnog posta.
Kolači iz stare knjige bakinih recepata postali su monotoni i dosadnog ukusa?
Isti sastojci vrte se u krug?
Izbegli biste belo brašno i velike količine šečera?
Ovi mafini se prave za tren oka, nutritivno su bogati, imaju malo kalorija i posni su. Idealno za ove dane.
A ono što im posebno daje prednost među drugim posnim poslasticama jeste to što se možete igrati sa sporednim sastojcima i uvek imati nov kolač na stolu.
Ako slavite sutra, možete ih u manjim modlama napraviti i poslužiti gostima koji vode računa o održavanju svoje linije ili su iz zdravstvenih razloga na posebnom režimu ishrane.
Biće vam potrebno:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- jedna banana
- 100g kakaa
- 2 kašike meda
- jedna kašika kokosovog ulja
- 100ml biljnog mleka
- šaka borovnica
A priprema – nikad jednostavnija. Sve sastojke osim borovnica ubacite u blender. Kada dobijete ujednačenu smesu modle za mafine premažite kokosovim uljem. Smesu zatim sipajte u kalupe pa u svaki mafin utisnite nekoliko borovnica.
Pecite mafine na 200°C 15-ak minuta.
Prijatno!
Autor: Ljupka Cvijić