Budimka radi punom parom. Počela prodaja džemova, sokovi za mesec dana.

Biznis

Požega – Džemovi sa etiketom Budimke od juče, 15. decembra, se mogu kupiti u prodavnicama, pre svega u Požegi, a za nekoliko dana će se naći na rafovima srpskih trgovina i to 16 proizvoda od voća, rekao je Aleksandar Marković, izvršni direktor ITN kompanije.

„ U ponudi je čuvena mešana marmelada, pekmez, džem od šljiva, malina i šumskog voća. Džemovi su od danas u prodaji, dok će sokovi za domaće i inostrano tržište biti spremni za mesec dana . Ambalaža sokova ostaće nepromenjena, dok će linija želiranih proizvoda dobiti potpuno novi izgled, dodao je Marković.

„Tradiconalna receptura Budimke zadržala se kod deset proizvoda, dok je kod šest uvedena novina, pa će neki od proizvoda sa etiketom ovog požeškog giganta biti od čistog voća“, rekao je Marković.

Inače, fabrika prehrambene industrije „Budimka Požega“ od juna ponovo radi, a novi početak obeležila je u prisustvu predsednika Srbije.

Fabrika u stečaju je krajem novembra prošle godine prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji „ITN grupa“ iz Kosjerića, koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Autor: Vesna Đunisijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *