Nova humoristička serija „Zlatni dani“‘ uskoro na RTV Pink

Kultura

U ovom čudnom vremenu kada je sve stalo, više nego inače imamo potrebu da se ušuškamo u omiljenu fotelju i pokrivač i „preselimo se“ ,bar na sat-dva u neki drugi svet.

Još ako je taj svet, lepši, vedriji, ako nam pruža smeh do suza i razbibrigu, onda je to prava terapija.

Humoristička serija „Zlatni dani“ započela je svoje snimanje polovinom avgusta ove godine i uz sve manje i veće poteškoće, neizvesnosti i prepreke uspela je da svoj konačan proizvod počne da predstavlja publici 14. decembra. Snimanja su se odvijala u Beogradu, kao i sama radnja. Režiju za 30 epizoda potpisao je Marko Sopić, a ista je snimljena po tekstu poznatog dramskog pisca Gordana Mihića.

 

Dešavanja u seriji prate mladi par koji će dočarati beskrajno talentovani Tamara Krcunović i Andrija Kuzmanović kroz likove Lala i Mace. Pored njih do suza će vas nasmejati i Mima Karadžić kroz ulogu oca glavnog junaka. On ovde tumači lika koji ne želi da prihvati svoje godine i živi u skladu sa njima. To dovodi do brojnih sukoba u odnosu otac-sin, ali i ti sukobi su u funkciji humora.

Slike iz života jedne mnogobrojne porodice i familije stvaraju humoristički efekat baš posredstvom komike nesporazuma, kao i grotesknim momentima. Naime, glavni likovi su tako postavljeni da imaju svoje repove iz prošlosti, a na sve to, živote im komplikuje svakodnevno uplitanje rođaka, komšija, prijatelja u njihov život. Sve to će stvoriti apsolutnu njihovu nesnađenosti. Žonglirajući između nove ljubavi, dece iz prethodnih brakova i mnogobrojne porodice oni će na mahove ispadati naivni i izgubljeni. Trenutak kada ovaj mladi par pokreće lavinu dešavanja jeste kada posle 48h poznanstva reši da otpočne zajednički život. Prethodno iskustvo likova ovde je postavljeno kao mana, odnosno ono ih odvodi u nepotrebno srljanje u novo. Međutim, sve to je prikazano kroz humor i toplinu doma.

Serija je pravo osveženje jer nam donosi dah prošlog vremena koji se ogleda u velikoj porodici i zajedništvu.

Autor: Ljupka Cvijić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *