Povratak Buntovnika

Kultura Showbiznis

Sećate li se mega popularne serije Rebelde tj. Buntovnika? Ova meksička telenovela obeležila je čitavu generaciju tinejdžera koji su odrastali uz popularne Buntovnike. Možda više od same serije bili su voljeni bend RBD i njegovi članovi.

RBD je muzička pop grupa iz Meksika. Svoju populanost su stekli glumeći u seriji Rebelde. Od osnivanja 2004. godine postali su jedna od najpopularnijih grupa kako u Latinskoj Americi tako i širom sveta. U periodu od 4 godine prodali su više od 57.000.000 albuma. 14. avgusta 2008. godine objavljeno je da će grupa prestati da postoji nakon završetka turneje Empezar Desde Cero. 7. septembra, u okviru ove turneje, održali su koncert i u Beogradu. Nakon završene turneje izdali su album sa najvećim hitovima i poslednji studijski album. Ogranizovali su i Oproštajnu turneju i ponovo su posetili Beogradsku arenu 18. decembra 2008. Koncert održan u Beogradu bio je poslednji koncert koji je grupa ikada održala.

Sada, posle 12 godina, grupa je ponovo na okupu. Virtuelno okupljanje sa livestream koncertom održaće se 26. decembra ove godine. Virtuelni događaj nazvan je Ser o Parecer i na njemu će učestvovati četiri od šest članova benda- Anahi, Maite Perroni, Christian Chavez i Christopher Von Uckerman. Događaj će početi u 11h po srednjeevropskom vremenu, a ulaznice za livestream koncert su u prodaji od 4. oktobra, simbolično na dan kada je emitovana prva epizoda serije Rebelde.

Dulce Maria i Alfonso Herrera neće niti deo koncerta. Prema rečima njihovih kolega iz benda, ali i njih samih, odluku da ne učestvuju na koncertu doneli iz ličnih razloga. U bendu nema zle krvi i posredi nije svađa. Alfonso trenutno snima „El baile de los 41“ i priča se da on nikada nije ni voleo muziku, da je njegova ljubav gluma i da je potpuno posvećen snimanju. Sa druge strane Dulce je isprva trebalo da učestvuje, ali je ipak otkazala. Naime, Dulce je pre svega par dana na svet donela kćerku i njena je želja da se trenutno potpuno posveti ulozi majke. Uostalom, kako je sama navela, nije želela da razočara fanove tako što neće biti potpuno pripremljena za koncert. Maite, Anahi, Christopher i Christian u jednom od intervjua izjavili su da potpuno podržavaju i razumeju odluke Dulce i Alfonsa, ali da će oni nastaviti sa pripremama za livestream koncert. Žele da podele radost sa svojim fanovima.

Članovi grupe RBD kažu da je ovaj koncert Božićni poklon za fanove, zahvalnost za sve ove godine bezuslovne ljubavi i podrške. Još jedan poklon za fanove bila je i pesma koju su objavili 17. novembra Siempe He Estado Aqui, koja za samo mesec dana ima preko 2,5 miliona pregleda na youtube-u.

 

Autor: Nevena Vićentijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *