„Pozitivna kao vrata“: Kristina Kovač pozitivna na korona virus

Showbiznis

Kristina Kovač objavila je na svom tviter nalogu 14. decembra da je pozitivna na korona virus.

„Pozitivna kao vrata. 7. dan bolesti. Sve gore iz dana u dan. Nema medicinske nege i praćenja za kovid bolesnike, samo hitna pomoć u slučaju gušenja/umiranja“, napisala je pevačica na Tviteru, što je privuklo pažnju javnosti, te je njen tvit deljen i komentarisan više od sto puta, a i mediji su ga prenosili.

Poznata kantautorka već nekoliko godina živi u Švedskoj, a ovim tvitom požalila se na zdravstveni sistem u Švedskoj, nezadovoljna njegovom organizacijom. Istakla je da ne očekuje bolničko lečenje, kao i da joj je jasno koji su uslovi za to, ali da očekuje specijalističke preglede i zdravstvenu negu koju plaća od svoje plate.

„Virus je, ne možemo mi tu ništa“ bio je odgovor lekara koji je Kovačeva dobila, te je istakla da joj nisu naveli ni na šta da obrati pažnju, niti koje lekove ili suplemente da uzima ne bi li joj se stanje popravilo.

Iako je kritikovala švedski zdravstveni sistem, sa druge strane, istakla je da je „bitno samo da svi dobro znate da to što se žalim na švedsku strategiju protiv kovida i manjak medicinske nege, nijednog trenutka ne menja činjenicu da su SNS i Vučić od Srbije napravili pakao na Zemlji“, pojasnila je Kovač.

U dnevnim novinama „Informer“ Kristinina kritika švedskog zdravstvenog sistema predstavljena je kao pohvala srpskom zdravstvenom sistemu, sa naslovom „Srbija je za Švedsku razvijena!“, na šta je Kovač odgovorila da njena kritika švedskog zdravstvenog sistema i isticanje da su u Srbiji zdravstvena nega i lečenje dostupniji ne znači i pohvalu vlasti, istakavši da je „Srbija bolja u kovid nezi zahvaljujući našim fenomenalnim i humanim lekarima, UPRKOS Vučiću i SNS-u, a ne zahvaljujući njemu“.

„Gde god da sam, borim se za dobro, pravedno društvo, za prava čoveka… a protiv svih vrsta nepravde. Ako će onaj šljam od Vučića i njegovih medija da zloupotrebljava tu moju osobinu, nema problema“, zaključila je Kovač.

 

 

Autor: Zorana Miladinović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *