Sve ludosti ovog sveta

Društvo

Ginisova knjiga rekorda od Nove godine ulazi u 66. godinu svog postojanja.

Knjiga koja je najviše odbacivana, prezirana  i posle nekoliko minuta čitanja bacana, drži rekord u ginisovoj knjizi kao knjiga koja se najmanje čita.

Takođe danski rečnik koji ima 89.471 stranicu, a čija je debljina 4,62 metra je najobimnija neobjavljena knjiga čiji je autor Verdens Sterte Ordbog.

Pored ovih iole normalnih rekorda u ginisovoj knjizi imamo i discipline koja su i te kako opasne po ljude i graniče sa  ludošću.

Imamo čoveka koji je pojeo avion, zatim balansiranje automobila na glavi, najduže nokte na rukama tu je i žena koja se udala 23 puta, čoveka koji je pržio viršle golim rukama, najveći broj urađenih trbušnih sklekova, kuvanje 10.374 sarmi, nadogradnja kose i  pletenje kike dužina 820 metra, najduže kašnjenje vraćanje knjige u biblioteci.

Pored toga imamo i životinjske ludosti kao što je najveći životinjski orkestar, mačka koja najglasnije prede.

Imamo tu i najduži poljubac, najduži crveni tepih, najvredniju gitaru.

Pa da krenemo…

Michel Lotito poznatiji kao gospodin svaštojed je jedan od retkih koji je učinio najneverovatniju stvar a to je da je pojeo avion „Cessna 150“ za to mu je bilo potrebno dve godine od 1978 do 1980 godine.

John Evans iz Engleske uspeo je da automobil koji je težak 159,6 kg balansira na glavi 33 sekundi. John Evans visok je 2 metra i težak 155,7 kg ovaj rekord je postvljen je 24. maj 1999 godine.

Americanka Li  Redmond je preko 30 godina puštala svoje nokte koji su dostigli sve skupa dužina od 9 metra na rukama.

Linda Vulf žena koja je preda oltarom izlaza 23 puta i sada je u potrazi za gospodinom broj 24 svoj, prvi brak je zaključila sa 16 godina koji je trajao do njene 31. godine, sa svim ostalima je trajalo godinu dana najduže.

Slaviša Pajkić iz Požarevca, poznat kao Biba Struja je uspeo da prži viršle golim rukama, tako što je dodirnuo nekoliko hiljada volti, on je imao oko 20.000 volti snage u sebi time je postigao prvi rekord za ginisa, a drugi ostvarios u Švedskoj 2003 godine kada je bez ikakve pomoći sa svjim  telom zagreje vodu na 97 stepeni celzijusovih.

Bokser Miodrag Stojanović Gidra je uspeo za 24 sata da uradi 29.449 trbusnih sklekova

Zoltan Gali is Ade je 10.374 sarmi je uspeo da skuva, bile su teške 1400 kg

Nikola kulezić oborio svetski rekord u nadogradnji kose i uspeo da isplate kiku dužine 820 metara za to mu je bilo potrebno mesec dana.

Emili Kanelos je pozajmila knjigu „dečija poezija“ u Kivejnu, država u SAD-u, a vratila je 47 godina kasnije, pratila je kazna 345 dolara.

Tajlandski slonovski orkestar je snimio do sad 2 CD, a on okuplja 12 dzinovskih zivotinja iz rezervata Lampang, oni sviraju na udaraljkama.

Ekačai i Laksana Tiranarat, bračni par sa Tajlanda drže rekord u najdužem poljupcu koji je trajao bez prestanka. Njihov neverovatni poduhvat trajao je 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi. Poljubac je izveden  od 12. do 14. februara 2014. godine.

Varner Broders je kompanija koja je proizvela najduži crveni tepih, on je postavljen na londonskoj premijeri poslednjeg dela filmskog serijala o Hariju Poteru, iznosi 455 metra i prostirao se od Trafalgar Skvera do Lečester skvera.

Dzibson Koronet je najskuplja gitara na svetu na sebi ima 11.000 dijamanata i košta više od dva miliona.

Sve je krenulo od Irske pivare Ginis kada je direktor iste Hju Biver nakon lova imao žučnu raspravu o tome koja je ptica najbrže od svih evropskih lovnih ptica.

Stvorio je knjigu koju razrešava sve nedoumice u vezi sa rekordima.

Noris i Ros Mekrajter  su blizanci koji su vodili londonsku  agenciju za utvrđivanje činjenica, Hju se njima obratio sa svojom idejom i tako je pivara Ginis objavila prvo izdanje knjige 27. avgusta 1955. godine koja je obuhvatila 198 strana, ista se našla na prvom mestu liste bestselera.

Autor: Aleksandra Stanimirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *