Pet domaćih serija koje morate ogledati.

Kultura

Svake godine se pojavi po nekoliko novih serija koje su kvalitetne i vrede da se svaki slobodni trenutak iskoristi kako bi se one odgledale.

Izdvajamo domaćih serija novijeg datuma, za koje smatramo da su dovoljno kvalitetne i da će držati pažnju svakom gledaocu.

  • Senke nad Balkanom

Radnja se odvija u Beogradu, a tiče se raznih slojeva u društvu koji su sticajem okolnosti ispreplrtani. Upoznajemo rusku kozačku vojsku generala Vrangela, sovjetski tajnu policiju NKVD, Crnu ruku, makedonski terorističku organizaciju VMRO, komuniste, masone, tajno društvo Tule, beogradsko kriminalistička podzemlje, kao i beogradsku policiju koja se nalazi između svih pomenutih, u kovitlacu događaja.

Glumci koji su maestralno izneli svoje  uloge su Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Goran Bogdan, Milica Gojković, Vesna Trivalić, Gordan Kičić, Nenad Jezdić i mnogi drugi.

 

 

  • Ubice mog oca

Do današnjeg dana emitovane su četiri sezone ove serije, a u pripremi je i peta.

Priča prati mladog inspektora Aleksandra čiji je otac, takođe inspektor, nastradao, a njegovo ubistvo nikada nije istraže o do kraja, niti je ubica priveden pravdi. Aleksandra taj nedostatak oca i istine tišti, ali mu okolnosti ne daju vremena da mnogo pati.

U prvoj sezoni dolazi do svirepog ubistva devojke iz visokog društva, oko čega se podiže velika prašina. U ostalim sezonama se ta priča nastavlja, ali joj se dodaju i novi slučajevi, kao i mutni poslovi između policije i novinara, ministarstava, estrade, kriminala. Upoznajemo Aleksandra, njegove najbliže, njegove kolege, njegovo emotivno, društveno i poslovno razvijanje.

Uloge u ovim ostvarenju tumače Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković, Katarina Radivojević, Slavko Štimac, Miodrag Radonjić i drugi.

  • Besa

 

 

Besa je ostvarenje domaće produkcije, koja je oduševila široke narodne mase, ne samo u Srbiji i na prostorima bivše Jugoslavije, već i šire.

Kada Uroš, obični porodični čovek, ode na poslovni put u Crnu Goru, spletom slučajnih okolnosti biva meta opasnog albanskog narko bosa koji će njegov život držati u šaci. Kako bi sačuvao svoj, ali i živote članova svoje porodice, potpisuje pakt sa đavolom, postaje njegov podanik koji će morati da izvrši ubistva, po jedno za svakog člana njegove porodice.

Uloge tumače Radivoje Bukvić, Arben Bajraktaraj, Miloš Timotijević, Mima Karadžić, Hana Selimović, Milan Marić, Boris Milivojević, Sebastijan Kavaca…

  • Pet

 

 

 

 

 

Od reditelja Balša Đoga dolazi nam serija Pet koja je po žanru drama, ali je, takođe, možemo svrstati i u kriminalističku seriju.

Radnja se vrti oko pet prijateljica iz škole koje se posle dugog perioda razdvojenosti ponovo spajaju i nalaze usred okršaja kriminalističkih bandi. Svaka od njih imala je nekog muškarca sa one strane zakona, muža, brata, oca, ali kada njih više nema, na njima ostaje da se bore, kako ne bi ostale na milost i nemilost bandama. Iako fizički slabije, one rešavaju probleme uz pomoć ženske intuicije, ali i prijatelja koji su spremni da ih brane i svojim životima.

Uloge su tumačili Jelena Đokić, Marija Karan, Milena Radulović, Gala Videnović, Hristina Popović, Nebojša Dugalić, Miodrag Radičević, Viktor Savić…

Reditelj Miloš Avramović je, nakon uspeha sa filmom Južni vetar, stvorio i seriju koja se nastavlja na priču iz filma.

  • Južni vetar

 

Pratimo mladog Petra Maraša, njegov položaj u zatvoru, hijerahiju koju je postavio tamo, a nakon izlaska na slobodu njegov pokušaj kretanja od nule. Za vreme robije izgubio je sve, majka mu je umrla, otac se razboleo, brat otišao iz zemlje, a devojka, sa njihovim sinom, ga je napustila i otišla drugom čoveku On želi da ostavi sve iza sebe i počne život ispočetka kako bi bio dobar otac i dokazao devojci, ocu, ali i sebi, da se promenio. Međutim, repovi prošlosti ne nestaju tako lako. On odlučuje da ipak ponovo uđe u kriminalističku priču, ali ovog puta težu i opasniju od one koju smo upoznali u filmu.

Uloge tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Miloš Timotijević, Miki Manojlović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Vuk Kostić, Ljubomir Bandović i još mnogo drugih.

Autor: Vesna Đunisijević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *