Da li ste svesni koliko ono što pročitate i čujete nesvesno ostaje u vašoj glavi?

Društvo

Pažljivo čitajte tekst u nastavku:

Pre 5 godina,bio je užasno mračan I tmuran dan,devojka je stajala na litici svog života.
Međutim, ova se ne bavi tom devojkom.Dakle nema potrebe u ovom trenutku da mislite na tu devojku,ali naravno, sada ne možete da prestanete da mislite na nju,to je kao kad bih vam sad rekla “Nemojte da mislite na čokoladu” i vi odmah pomislite na čokoladu..
Sada nemojte da mislite na čokoladu.
Sada samo treba da znate da je devojka stajala na litici,na samoj ivici,da su trenuci bili presudni šta će uraditi,napred,nazad,otvarala je pa zatvarala oči bila je na izmaku..
Sada više nemojte da mislite na to, mislite na nešto lepo. Mislite na vašu omiljenu čokoladu. Koliko ste puta skočili sa jedne misli na drugu, da je tekst bio puniji epiteta da vas je dublje uveo u priču onda bi I vaše emocije šarale.. Ali sa emocijama se nećemo ovaj put igrati, sada pratimo isključivo tok naših misli.
Svaki put kada pročitamo nešto mi tome posvetimo par sekundi,ako nas zaintrigira I više od toga, I to je to, krećemo da razmišljamo o tome,zatim o sledećoj stvari, zatom o sledećoj, o svakoj koja nam se plasira a mi kupimo informacije I “oni” u ovom slučaju ja, upravljam vašom glavom. Igra fokusa i misli.
A moglo bi da bude I da devojka ustvari jede čokoladu I da ne stoji na litici nego sam ja htela da smislim nešto novo.
Ne udubljujte se uvek I ne verujte u sve što pročitate. Prijatan dan uz vašu omiljenu čokoladu.

Autor: Marta Mesički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *