Osvrt na hit seriju o kojoj svi pričaju

Kultura

Da li je i vas „slomila“ nova hit serija „Slom“? Čini se da se ovih dana ova HBO serija gleda u mnogim domovima i to sa puno pažnje.

Iako ima samo 6 epizoda (možda baš zato) serija donosi pregršt oprečnih emocija i utisaka. Do samog kraja, do poslednjeg minuta serije, pitaćete se „Zašto?“ i „Kako?“

Centralna priča odigrava se u Njujorku i to u jednoj bogatoj, uglednoj porodici. I tu je već postavljena dobra osnova i temelj za građenje slike urušavanja visokog društva. Pred očima gledalaca rušiće se kao kula od karata, jedna naizgled idilična atmosfera i zajednica, a likovi će postati nesnađeni slabići koji su treptaj pre imali sve što jedan čovek može poželeti.

Da se tragične greške i loša sudbina ne dešavaju samo onima na nižim lestvicama društva pokazaće glavni lik koji će pokrenuti to urušavanje. On će sa sobom u ambis povući i svoju ženu i maloletnog sina. A da ironija bude još veća, njegovu pogrešku će „izazvati“ jedna žena sa tih „nižih lestvica“.

Serija je obogaćena psihološkim podtekstom. Supruga, uslovno rečeno, glavnog lika je klinički psiholog, a svi oko nje su potencijalni nosioci određenih poremećaja i sindroma. To će podstaći stvaranje mnogih bezizlaznih, brutalnih, životnih situacije u kojima likovi neće moći da se snađu. Neće moći ni da se osveste da su se u istima našli, a život će im već zadavati nove udarce.

Genijalna gluma Nikol Kidman i ništa manje dobar posao Hju Granta preneće vam svaku misao i zamisao reditelja, kao i duboke osećaje, previranja i patnje oba lika.

Serija će se završiti onako kako ste na trenutak pomislili da će njen kraj izgledati na samom početku gledanja i to je ono što je posebna čar ove, reći ćemo, krimi-priče. Sve je onako kako izgleda samo je trebalo vremena likovima da se sa tim pomire i da prihvate istinu.

Kraj će, shodno tome, biti uzbudljiv i težak, ali nosiće u sebi sasvim realan završetak jedne tragične priče.

Autor: Ljupka Cvijić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *