Zvezda pamti svoje velikane – Ivan Bekjarev

Košarka Sport

U četvrtak je Crvena zvezda na utakmici sa Anadolu Efesom odala počast svom, nedavno preminulom, vernom navijaču i velikom glumcu, Ivanu Bekjarevom.

Poznato je da je Bekjarev bio vatreni navijač, posećivao je skoro svaku utakmicu voljenog kluba i često se raspored u pozorištu organizovano prema Zvezdinom rasporedu, kako bi on mogao da igra ali i prisustvuje svakom meču.

 

„Nije tajna da se repertoar predstava u kojima sam igrao, često pravio prema kalendaru Crvene zvezde. Kad baš nije moglo da se izbegne dobijao sam se na razne načine. Svaki trenutak kad nisam na sceni koristio sam da iza zavese gledam prenos, a često mi je sufler, tokom predstave, znacima davao informacije o kretanju rezultata“ govorio je Bekjarev.

 

Od njega su se opraštali građani Srbije, sportisti, ali i njegov voljeni klub, i fudbalski i košarkaški.

 

„Zvezda je sa velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ivan Bekjarev. Legenda srpskog glumišta je bio redovan gost na „Marakani“ i svedočio brojnim uspesima koje je naš klub ostvarivao. Veliki bard našeg glumišta bio je sinonim za zvezdaštvo upravo zbog te privrženosti crveno-belim bojama. Voleo je Bekjarev Zvezdu, a volela je i ona njega, zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to činio sa tribina“, ističu u saopštenju sa „Marakane“.

 

A i na Malom Kalemegdanu tuguju. U saopštenju KK Crvena zvezda se navodi sledeće :

 

„I pored ogromne zaostavštine koju je ostavio kao umetnik i javna ličnost, Ivan Bekjarev je uvek sa posebnom strašću govorio o svojoj Crvenoj zvezdi. Bodrio je i pratio u svim prilikama, i pomagao joj. Kao navijač, i vrlo aktivno kao član Skupštine našeg kluba.Srbija je izgubila velikog umetnika, KK Crvena zvezda dobrog čoveka koji je istinski iz srca voleo crveno-belu boju. Neka mu je večna slava i hvala“.

Autor: Vesna Đunisijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *