U susret 2021.

Društvo

Prošle godine u ovo vreme pitanje koje nas je okupiralo bilo je „ gde sam za Novu?“ Ovih dana, to baš i nije prioritet. Čini se da je pitanje „ koliko je danas zaraženih?“ ipak bez konkurencije, ali vredi razvedriti misli i vratiti se dobroj staroj rutini zahlađenja vremena, topline iznutra. Dakle, gde ste za Novu? Ili – gde biste smeli za Novu?

Na razočarenje mnogih, novogodišnje žurke, koncerti i izlasci ovog 31. decembra nisu u planu. Dok je nekima to standarna priča, druge „hvata kriza“, ali ne brinite. Kreativnost rađa originalnost, a želja da doček naredne godine bude poseban može biti ostvarena. Kako? Jednostavno, treba samo dovoljno da želite. Neki će reći da su želje jedno, a da je realnost ipak nešto sasvim drugo, ali ne slušajte ih. Oni prosto samo nisu dovoljno maštoviti.

U nastavku slede predlozi za posebnu Novu ili Novu 2021. Neki su je krstili u Korona Nova. Razni su nazivi, savet je da i tu budete kreativni. Mućnite glavom i smislite ime svojoj improvizovanoj novogodišnjoj noći!

Možete organizovati online novogodišnje veče, na primer, tako što ćete sve drage ljude sa kojima želite da podelite radost pozvati na online žurku. To bi bila neka „tako blizu, a tako daleko“ varijanta, koja još kako može da zabavi svakog gosta. Svako sebe neka obezbedi omiljenim pićem, slatkišima, grickalicama, a onda, baš posle zdravice, zabava može da počne!

Uživanje kod kuće isto može biti interesantno, samo što bi to bilo za one koji žele da te večeri budu sa par ljudi, što takođe ne isključuje veselo veče puno smeha. Muzika, piće, večera, a onda žurka po vašoj meri. Da li ćete se zagrejati karaokama, tvisterom, đuskanjem, kartama, nečim novim, drugačijim, na vama je.

Otputujte. Ko je u mogućnosti, putovanje po zemlji je prelepo iskustvo i svakoga dana, a krajem godine posebno, tako da je to pun pogodak za ljubitelje novih iskustava. Da vam bude interesantnije, možete društvo koje vodite pitati za predlog, a onda neka „srećna ruka“ izvuče dobitnika. Nadalje je lako – nema pravila!

Osamite se. Ako ste u situaciji da vas je pandemija sprečila da Novu godinu dočekate u društvu, ne tugujte, jer upravo to može biti vaše najlepše veče u životu. Pogotovo ako se dugo niste osamili. Lekovita stvar je biti sam sa sobom, a ako se tada zabavljate, imamo lepe vesti za vas – vi ste centar zabave, a niste to znali.

Možete biti „na točkovima“. Ako ste u prilici da imate vozilo koje „zove na vožnju“, a još volite da ste u putu, prilika da se besciljno vozite sa dragim osobama i Novu godinu dočekate „slučajno tu“ može biti sjajno iskustvo. Ukoliko isprobate „pokretan doček“, obavezno javite kako ste se proveli!

Ovo su bili neki od predloga za doček predstojeće, nadamo se i zdravije nove godine, a vi isplanirajte svoje veče i provedite se najbolje što možete, najbolje do sada! 

Autor: Jelena Luković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *