Vučić 2009. kritikovao Tadića, a u nedelju i on drži govor na sahrani patrijarha

Politika

Ministar spoljnih poslova Srbije potvrdio je ranije danas da će na sahrani patrijarha Irineja da govori i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Stranka slobode i pravde je u videu na svom Tviter nalogu podsetila na Vučićeve reči i kritike, 2009. godine, povodom govora nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića na sahrani patrijarha Pavla, izrečene u emisiji Stanje nacije na B92. Vučić je tada rekao da predsedniku nije mesto da govori na sahrani patrijarha.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas na TV Pink da je, po protokolu koji je objavio Sinod SPC, predviđeno da na sahrani patrijarha Irineja govore mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i otac Petar Lukić, starešina beogradske Saborne crkve, preneo je Blic.

Međutim, predsednik SNS je svojevremeno kritikovao obraćanje nekadašnjeg predsednika Tadića na sahrani patrijarha Pavla.”Nije bilo mesto Borisu Tadiću da traži direktan prenos, pa da on učestvuje u iznošenju kovčega, to rade srpske vladike. Nije mu bilo mesto na sednici Sinoda, nije mu bilo mesto ni da govori posle vaseljenskog patrijarha”, kazao je Aleksandar Vučić 2009. godine, dan posle sahrane, u emisiji Stanje nacije na B92 u kojoj je gostovao sa tadašnjom funkcionerkom DS Jelenom Trivan. Trivan je tada rekla da je to bila želja crkve, da su Tadića pozvali i da bi ona lično bila poražena da predsednik Srbije, ko god on bio, nije bio tu.

On je trebalo tu da bude, to mu ne sporim, to je njegova obaveza bila, ali ne da drži govor, kao što mu nije bilo mesto ni da drži govor u Sinodu, rekao je u emisiji Vučić, kritikujući i što je tada, kako je rekao, RTS uključio kamere u trenutku Tadićevog obraćanja, prekinuvši utakmicu..

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *