Hit serija koju smo svi pratili

Kultura

Nova domaća serija koja nikog nije ostavila ravnodušnim
Serija nastala po scenariju Milene Marković i u izvođenju maestralnih domaćih glumaca na čelu sa Goranom Bogdanom, ovih dana je izazvala različite utiske i komentare. Serija je imala premijeru 6. septembra na Superstar TV, a 12. septembra na RTS-u.

Mnogi su je dugo iščekivali i sa pažnjom ispratili. Sada kada su se slegli utisci, gledaoci koji su je odgledali u celini mogu vam samo reći da od ove serije očekujete neočekivano.
Radnja je smeštena na novobeogradsku i zemunsku stranu Boegrada u 2019. godini. S tim da neke junake prati i od sredine 80-ih godina prošlog veka. Životi tih junaka su dati hronološki, od početka njihove stranputice do samog ambisa i smrti.
Tu će se posebno istaći gluma mlade umetnice Mione Marković u ulozi zavisnice od narkotika, Marijane, čija će uloga posebno dočarati bizarne momente u seriji.

Na zadatku razrešenja tri ritaualna ubistva našao se inspektor Nikola (Goran Bogdan) koji će se tokom osvetljavanja tih zločina zagledati i u sebe i svoju, ne tako svetlu, prošlost.
Kada ga ovi slučajevi vrate u detinjstvo i spoje sa davno zaboravljenim ljudima u njemu će se, neočekivano za jednog inspektora, probuditi slabost i nemoć.
Tri ubistva na kojima će raditi sa svojom ekipom, mladim inspektorima Bobanom (Stefan Trifunović), Milkom (Marta Bjelica) međusobno će postati po mnogo čemu slična i povezana.
To će još više doprineti misterioznom u ovoj priči i privoleti gledaoce da uz seriju ostanu do kraja.
Ono što ovu kriminalističku seriju izdvaja od drugih jeste ta nevidljiva nit koja spaja ljude iz različitih staleža i položaja. Večiti spoj mračnog i svetlog, ispravnog i pogrešnog ogledaju se u starom prijateljstvu inspektora Nikole i višetrukog prestupnika u zatvoru Kineza (Vuk Kostić).
Ne samo kriminalistička serija, triler, već drama ljudskih života, puna strahova, psiholoških previranja i zabranjenih ljubavi kao nepresušnih tema, šalje poruka koja nam govori da svaki čovek ima svoje mračne strane i trenutke slabosti, jedino je važno hoće li uspeti sa njima da
se izbori i ostane na strani pravde i razuma.

Autor: Ljupka Cvijić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *