Čekali smo u životu razne stvari, to svi znamo, a uvek su nam i sigurno dolazile samo nove godine, rekao je Duško Radović još u drugoj polovini prošlog veka, ne sluteći ovu 2020. i bio je u pravu.
Praznici sigurno nisu otkazani. Samo su premešteni u dom, gde im i jeste mesto.
A kako urbano, užurbano vreme sa sobom nosi manjak vremena i inspiracije, mi smo tu da vam predložimo jedan recept koji ima sve prednosti svog doba. Sprema se jako brzo i u sebi sadrži namirnice koje su hranljive i kvalitetnog sastava.
Gluten je jedna od najomraženijih stvari 21. veka. Bio je on to i pre samo nismo znali. Sve više je dece sa dijagnozom celijakije, a samim tim i neutešnih majki koje ne žele da uskraćuji želje i radosti svom detetu.
Napravite ove kolačiće, igrajte se, eksperimentišite sa omiljenim začinima i dodacima.
Za osnovu će vam biti potrebno:
300g pirinčanog brašna
• 2 jajeta
• 100g putera
• dve velike kašike meda
• kesica praška za pecivo
Prvo se ručno umute jaja. Zatim se doda prosejano brašno sa praškom za pecivo, a onda istopljeni puter i med. Kolačići se ručno mese i oblikuju. Peku se 15 minuta na 200°C.
U smesu možete dodati kokos, cimet, rum. A praznične oblike možete napraviti uz pomoć kalupa, boja, ukrasa za kolače.
Uživajte u praznicima i mislite na svoje zdravlje.
Autor: Ljupka Cvijić