PSŽ sampionski, Marsej diše na škrge

Fudbal Sport

U subotu su odigrana samo dva duela osmog kola francuske Lige 1. PSŽ je od početka pokazao ko je glavni. Mojze Kean je bio dvostruki strelac u 3. i 23. minutu. Pobedu u drugom poluvremenu je potvrdio Mbape sa dva gola. On je ušao u igru sa klupoe u 73. minutu i to umesto dvostrukog strelca Keana, a sam Mbape je mrežu pogađao u 82. i 88. minutu. Nejmar je odigrao 90 minuta, a bio je asistent po jedanput i Keanu i Mbapeu.

Pobeda je bila ubedljivija nego što je odnos snaga na terenu zaista bio. Dižon je uputio čak 16 šuteva ka golu PSŽ-a, a i u posedu nisu mnogo zaostajali. Ipak „prinčevi“ imaju imperativ pobede kako u ovom tako i u narednim mečevima u ligi, pošto su pre ovog kola zaostajali za Lilom 2 boda. Ovom pobedom PSŽ je izbio na prvo mesto, ali sa utakmicom više u odnosu na Lil, koji svoju utakmicu igra sutra.

Ono što valja zapaziti je da je talentovani Mojze Kean izgleda konačno došao u sredinu koja mu potpuno odgovara, a to pokazuju i njegovi golovi, a nadamo se daće njih u nastavku sezone biti još.Marsej je minimalno slavio na gostovanju protiv Lorijena. Strelac pobedonosnog gola bio je Balerdi u 5. minutu, a Marsej je nekako uspeo da se oporavi od bolnog poraza od pre par dana protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona. Naš reprezentativac, Nemanja Radonjić ušao je u 82. minutu u igru, ali nije imao zapaženu ulogu na terenu. Lorijen je pokušavao čak 13 puta da zapreti Marseju, ali danas ipak nisu bili uspešni.Marsej je ovom pobedom izbio na 4. mesto, dok je Lorijen na 17. mestu, odmah iznad zone ispadanja. Autor: Oliver Mijušković.

Nekom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *