Kapetan slavi rodjendan!

Fudbal Sport

Danas, bivši fudbaler i proslavljeni francuski trener, Arsen Venger, slavi svoj 71. rođendan.

Venger je u Arsenal došao pred kraj 1996. godine i bio je menadžer 22 godine. Pored svega postignutog ušao je u istoriju, kada je sa svojom ekipom osvojio ligu bez poraza u sezoni 2003/04 (zlatna sezona).

Zašto smo ga nazvali kapetan? Zato što pravi kapetan ne napušta svoj brod ni kada on tone. To je sledio i sam Venger. I sam je govorio da će prvih desetak sezona za klub biti takmičarski dosta uspešne i jake, ali da će potom uslediti pad, što se i desilo. Ali, Venger je i tada bio odlučan da ostane i verovao je u ono što je radio. Zato je veliki i zato je legenda. Arsenal je njegova ljubav i to svi znamo. On joj je ostao veran do kraja. Dao je Arsenalu svoje najbolje godine i u različitim okolnostima osećao je istu strast prema fudbalu i klubu.

Govorio je: „Kada se rodite vaš prvi instinkt je preživljavanje. Onda morate da nađete smisao života. Moj život je fudbal.Dok je bio trener Arsenala odbijao je ponude Reala iz Madrida (dvaput), Bajerna, Juventusa, PSG-a, Mančester Junajteda, ali i selektorska mesta Engleske i Francuske.

Svom klubu je služio sa potpunom posvećenošću i iskrenošću, a pretrpeo je i „zlatno“ i „kameno“ doba.

Pored fudbala Venger je uspešan i u drugim oblastima. Ima diplomu elektrotehničkog fakulteta i master iz ekononije. Poliglota je i pored francuskog govori i nemački, engleski, španski, italijanski, a služi se i japanskim.

Venger je bio i ostao veliki kapetan, a da li će nas obradovati još nekim zaposlenjem ili će se ipak potpuno okrenuti mirnom životu u penziju videćemo u bliskoj budućnosti.

Srećan rođendan, Arsene!

Autor:Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *