U Barseloni sve po starom

Fudbal Sport

U Barseloni nema mira. Taman kada se situacija oko odlaska Lea Mesija, otvoren je novi front.

I to tamo gde se niko nije nadao.

U čemu je problem ovoga puta?

Odavno se zna da su Mesi i Pike predvodnici pobune protiv uprave kluba koja je zbog pandemije igračima rešila da smanji zaradu potpisivanju novih ugovora.

Međutim, desilo se nešto potpuno neočekivano.

Posle pobede Katalonaca u prvom kolu LŠ protiv Ferencavoša, stigla je reklo bi se planski vest, da su ugovore produžili a ujedno i pristali na smanjenje plata potpisali Frenki de Jong, Mark ter Štegen, Klemon Lengle i na kraju Đerar Pike.

Iz Katalonije su poručili:

“Dogovor s ovim igračima je postignut posle višesatnih pregovora i uključuje privremeno prilagođavanje aktuelnim okolnostima koje je donela kriza izazvana pandemijom koronavirusa”.

Ništa to ne bi bilo neobično,čak bi se reklo da je to dobra vest za sve navijače Barse, da samo dva dana ranije igrači nisu poslali pismo čelnim ljudima, u kojim se ne slažu sa predlogom o privremenom smanjenju plata.

Potpisnici su Mesi, Pike Buskets i Roberto. Sa druge strane to su odbili da urade čak petorica prvotimaca Ter Štegen, Lengle, De Jong, Pjanić i Dest.

Za poslednju dvojicu ništa nije sporno, skoro su došli u klub i već potpisali takve ugovore, ali španski mediji su potez Pikea okarakterisali kao “nož u leđa” Mesiju.

Kapitenu Barselone je ostalo još godinu dana ugovora, a sada je skoro sasvim jasno da će po njegovom isteku, nakon dve decenije napustiti Nou Kamp.

Autor: Strahinja Grozdanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *