Stari dobri „Old firm“

Fudbal Sport

Seltik i Rendžers godinama nisu bili ravnopravni rivali. Seltik je dugo vladao Škotskom, dok se Rendžers suočavao sa velikim nevoljama i ispadanjem u niži rang, zbog finansijskih poteškoća. Konačno, stari dobri Rendžers je opet tu. Ovaj duel je igran na Seltikovom stadionu, ali gosti su bili uspešniji. Rendžers je odneo sva tri boda kući, a konačni rezultat je bio 0:2.

Već u 9. minutu viđen je prvi gol, a strelac je bio štoper Goldson, na asistenciju Tavernijea, koji je možda čak i najbolji igrač Rendžersa, iako nastupa na poziciji beka, a često se upisuje i u strelce (izvodi penale). U nastavku poluvremena viđena je pretežno ravnopravna igra, a Seltik u prvom delu nije zabeležio niti jedan udarac u okvir gola, koji je branio MekGregor.

U drugom poluvremenu je Rendžers opet stigao do brzog gola, a protagonista je još jednom bio Goldson, koji je bio apsolutni heroj Rendžersa. Seltik se nikako nije probijao do gola, a do kraja utakmice uputili su samo jedan udarac u okvir gola. Jeste, Seltiku su falili neki igrači, poput Foresta, koji je bolestan, ali to nikako ne može biti izgovor za lošu partiju. Na derbiju uvek sve mora da pršti, a Seltik je danas bio veoma tanak u svakom smislu.

Očigledno je da se Rendžers vraća na puteve stare slave i to je lepo videti. Seltik konačno dobija ravnopravnog protivnika u borbi za šampiona Škotske. Džerard je svoje momke vidno spremio i naoštrio za ovu sezonu, pa tako već sada imaju 4 poena prednosti u odnosu na Seltik. Doduše, Seltik ima utakmicu manje, ali sada je i psihološka prednost na strani Redžersa, koji će dati sve od sebe da prekinu Seltikov niz od 8 uzastopnih titula. Trenutni odnos titula između ova dva kluba je 54:50 na strani Rendžersa.

Da li Džerard može do svoje prve šampionske titule u karijeri i da li su njegovi momci spremni da cele sezone drže ovakav ritam? Put je dug, ali njime za sada hrabro koračaju. Seltik se neće predati, ali bitno je da se Rendžersi posvete svojoj igri, jer ne kažu džabe da se na „malim“ utakmicama osvajaju titule.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *