Ikona mode devedesetih – manekenka Claudia Schiffer

Društvo

Rođena je 25. avgusta 1970. godine u Rajnbergu, u Nemačkoj. Stajala je rame uz rame sa Kate Moss, Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawfordi i bila inspiracija čuvenog modnog kreatora Karla Lagerfilda.

Imala je samo 17 godina kada joj se u diskoteci u Dizeldorfu obratio predstavnik agencije Metropolitan. Šest meseci kasnije, nakon što je završila srednju školu, prvi put se pojavila na naslovnici časopisa Elle. Kompanija Revlon pomogla joj je da postane jedna od najplaćenijih manekenki na svetu.

Zacementirala je svoju karijeru u toku koje je mnogo puta upoređivana sa Brigitte Bardot. Sarađivala je sa ogromnim brojem prestižnih brendova, među kojima su Chanel, Versace, Bulgari, Valentino, Yves Saint Laurent i mnogi drugi.

Pojavila se na više od 1.000 naslovnica časopisa i drži rekord modela sa najviše naslovnih strana, navedenih u Ginisovoj knjizi rekorda. Forbes je 2002. procenio da je njena neto vrednost oko 55 miliona američkih dolara.

Pored manekenske karijere, oprobala se i kao modna dizajnerka i glumica, igrala je značajnije uloge u trileru “In Pursuit” i komediji “Sarah Jessica Parker”.

Autor: Aleksandra Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *