Propao “pakleni” plan najpopularnjih Premijer ligaša

Fudbal Sport

Projekat koji su zajdeničkim snagama osmilslili Mančester junajted i Liverpul odbačen je od strane ostalih klubova.

Na “on-line” sastanku u sredu, klubovi su se saglasili da ni Premijer liga ni Engleska kuća fudbala (FA) neće podržati ovaj plan.

U tom “paklenom” planu dve najbitinije stavke su bile ukidanje Komjuniti šilda i Liga kupa, smanjivanje broja ekipa koje bi sačinjavale Premijer ligu, sa 20 na 18, te možda najvažnija, promena modela finansiranja Engleske fudbalske lige (EFL).

“Deoničari Premjer lige složili su se da će zajednički radiri na strateškom planu za buduće struktuiranje i finansiranje engleskog fudbala konsultujući se sa svim deoničarima kako bi osigurali zanimljvu, kompetitivnu i održivu fudbasku piramidu. Klubovi će zajedno raditi u otvorenomi transparetnom procesu, fokuirajući se na takmičarski sastav, kalednar takmičenja, vođstvo i finansijsku održivost. Ovaj projekat ima podršku FA, a uključiće učešće svih relevantnih fakotora među kojima su i navijači, Vlada i naravno EFL”– saopštava Premijer liga.

Sa druge strane EFL podržava ovaj projekat, pre svega jer se klubovi nižih liga plaše nestanka, pošto su stadioni prazni usled svetkse pandemije.

Komprois će se ogledati u pomoći Premijer lige klubovima trećeg i četvtrog ranga tamkičenja u vidu pozajmica i beskamatnih kredita.

Autor: Strahinja Grozdanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *