Rođendan čuvenog dizajnera

Showbiznis

Kao sinonim za prestiž možemo navesti kreacije koje pripadaju Ralf Loren Korporaciji. Nadaleko poznat i cenjen je njen osnivač, Ralf Loren.

Rođen kao Ralf Lištic 14. oktobra 1939. godine, ovaj dizajner je napravio imperiju. Prepoznatljiv  je i u krugovima filantropa i preduzetnika. Takođe je postao poznat po svojoj kolekciji retkih automobila, od kojih su neki muzejski eksponati. 

Njegova porodica pripada imigrantima iz Belorusije, a on je najmlađi od četvoro dece. Dana 20. decembra 1964. godine, oženio je Riki En Lou-Bir u Njujorku. Bračni par se upoznao 6 meseci ranije u doktorskoj ordinaciji gde je Riki radila kao recepcioner, a u slobodno vreme je radila kao instruktor plesa. Sa njom ima troje dece.

Ono što je posebno značajno obeležilo njegov život je borba sa benignim tumorom, koji je uspešno odstranjen 1987. godine. Psihički je ostao jak, vrativši veru u život. U tome mu je, kako ističe, znatno pomogla porodica.

Bez ikakvog formalnog školovanja za modni dizajn, postao je tvorac čak 11 modnih brendova, otvorio više od hiljadu trgovina, četiri restorana i osnovao filantropskoudruženje. Njegovim su imenom potpisani dresovi čak šest olimpijskih timova, a uz sve to još uvek stvara kravate.

Manje je poznato da je svoju profesionalnu priču započeo upravo kao kreator kravata, još kao mladić iz Bronksa. Jednom prilikom je istakao kako nije imao zamisao da se bavi dizajnom, ali da je u njemu uvek postojalo nešto što je bilo potrebno izraziti.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *