Nova hit serija: Emily in Paris

Kultura

Korisnici Netfliksa su sigurno videli seriju koja je već duže vreme broj 1 na trendingu u Srbiji. U pitanju je serija ,,Emili u Parizu“, kreatora kultne serije Seks i grad, u kojoj glavnu ulogu ima Lili Kolins. 

Ako ste ljubitelj sapunica i mode, onda je ovo prava serija za vas. Kadrovi glavnog grada Francuske, neverovatni autfiti i neobavezna priča koja je veoma simpatična su samo neki od faktora koji su od ove serije napravili hit.

Naime, Emili je amerikanka koja je dobila posao u Parizu i od tog trenutka se njen život menja iz korena. Nailazi na razne izazove i upoznaje se sa kulturom Francuske – iako ne govori francuski. Prenosi američke trendove u kompaniju u kojoj radi, a njene kolege se tome protive – vidimo ključne razlike pogleda na svet i kriterijuma stanovnika Evrope i Amerike, njihove rasprave o seksizmu, feminizmu i ljudskim pravima.

Serija dobija kritike zbog pogrešnog prikazivanja francuske kulture i nije baš prihvaćena u zapadnoj Evropi. Za sada je izašla samo prva sezona koja ima 10 epizoda, a nadamo se da nas uskoro očekuje i druga sezona!

Moja topla preporuka ako želite da pogledate opuštajuću seriju, koja će vas sigurno zabaviti.

Autor: Milana Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *