Tada je sve počelo

Košarka Sport

Na današnji dan 1979 godine, Leri Bird i Medžik Džonson su debitovali u NBA ligi.

Za njihovo majstorstvo bi nam bilo potrebno mnogo reči, a o tome dovoljno govore i postignuća:

Izvor: amazon.com

Džonson: Petostruki šampion, NCAA šampion, trostruki MVP i trostruki MVP finala, dvostruki MVP All Star utakmice, 12 puta All Star, 9 puta najbolja petorka, 4 puta lider u asistencijama, 2 puta u ukradenim loptama, broj 32 povučen u Lakersima, ćlan Kuće slavnih.

Bird: Trostruki šampion, trostruki MVP i dvostruki MVP finala, MVP All Star utakmice, 12 puta All Star, 9 puta najbolja petorka, 3 puta druga najbolja, trostruki osvajač Three point Contesta, Ruki godine, broj 33 povučen u Boston Celticsima, ćlan Kuće slavnih.

Van terena dobri drugari, a na terenu ljuti rivali – rečenica koja možda najbolje opisuje njihovo rivalstvo i karijere.

Jedan je igrao za Seltikse, drugi za Lejkerse, a rivalstvo ta dva kluba je najveće u istoriji cele lige. To je još nešto što je obeležilo njihove karijere. Pored toga, zajedno su nastupali za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država i bili članovi jednog od najjačih timova ikad u košarkaškoj istoriji. Iza sebe su ostavili mnogo, oni zauvek pripadaju košarci, kao i košarka njima i to ništa i niko ne može promeniti.

Nama, ljubiteljima košarke, ostaje da gledamo snimke, divimo se majstorima i nadamo se da ćemo prisustvovati još nekom rivalstvu, kao što je bilo ovo između dve pomenute košarkaške legende.

Izvor: essentiallysports.com

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *