10 najgledanijih HBO serija u 2020. godini.

Društvo

HBO GO platforma je osnovana 2010. godine, a u poslednjih par godina ima sve više pretplatnika i beleži neverovatan uspeh.

Ovo su serije koje su najviše osvojile srca publike 2020. godine:

1. Zapadni svet (2016-2020)

Serija je adaptacija istoimenog filma Majkla Krajtona iz 1973. godine, režira je Džej Džej Abrams, i prati doktora Roberta Forda (Entoni Hopkins), umetničkog direktora jednog zabavnog parka s humanoidnim robotima, koji se okreću protiv posetilaca. Radnja serije se odvija u budućnosti. Dobro došli u Zapadni svet! Otkrijte svet u kom svaki ljudski apetit, koliko god plemenit ili izopačen bio, može biti zadovoljen.

2. Autsajder (2020)

Zasnovana na bestseleru Stivena Kinga, nova dramska serija “Autsajder” prati istragu gnusnog ubistva jedanaestogodišnjeg dečaka i misteriozne okolnosti koje okružuju ovaj zastrašujući zločin.

3. Černobilj (2019)

Dramatizacija priče o nuklearnoj nesreći – jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovek – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja.Miniserija se fokusira na srceparajući obim katastrofe nuklearne elektrane koja se dogodila u Ukrajinskoj SSR u aprilu 1986. godine, otkrivajući kako i zašto se to dogodilo i govoreći šokantne, izvanredne priče o herojima koji su se borili i pali.

4. Igra prestola (2011-2018)

I ove godine zauzima svoje mesto medju najgledanijim serijama. Zasnovana na bestseler književnom serijalu „Pesme leda i vatre“, Džordža R. R. Martina. „Igra prestola“ govori o epskoj borbi za moći, smeštenoj u ogromnom i nasilnom kraljevstvu iz mašte. Prati kraljice i kraljeve, vitezove i odmetnike, lažove i plemiće u njihovoj borbi za vlast. U zemlji u kojoj leta traju decenijama, a zime i po ceo život, nevolja je uvek tu…

Epska priča o dvoličnosti i izdaji, velikodušnosti i časti, pobedi i trijumfu.

Priča o izdaji i plemenitsti, gde je samo žeđ za moći večna.

5. Nula nula nula (2020)

Serija prati pošiljku kokaina koja putuje od Amerike do Evrope, kao i različite grupe kriminalaca gladnih moći, meksičke kartele, mafiju iz Kalabrije i korumpirane biznismene koji žele da preuzmu kontrolu nad trgovinom kokainom.

6. Novi papa (2020)

Papa Pije XIII je u komi. Nakon izvesnog vremena, Vojelo uspeva da izdejstvuje da ser Džon Brenoks, umeren i sofisticiran engleski aristokrata, bude izabran za papu. Novi papa je naizgled savršen, ali krije svoje mane i tajne.

7. Moderna porodica (2009-2019)

Serija govori o klanu Pričet-Danfi-Taker, predivno velikoj i ujedinjenoj porodici. Ove tri porodice nam pružaju iskren i često urnebesan prikaz ponekad toplog, a ponekad izopačenog zagrljaja moderne porodice. Džej ima odraslu decu, unuke i prelepu mladu ženu koja ima svog sina u pretpubertetskom dobu – i svi zajedno moraju da premoste generacijske, kulturološke i socijalne razlike.

8. Mladi šeldon (2017-2019)

Prednastavak serije „Štreberi“ prati 9-godišnjeg Šeldona Kupera koji pohađa srednju školu i pokušava da se uklopi u svet oko sebe, dok porodica i prijatelji nastoje da izađu na kraj s njegovim jedinstvenim intelektualnim sposobnostima.

9. Potomci (2018-2019)

Junaci serija “Vampirski dnevnici” i “Prvobitni” ostavili su veliko nasleđe iza sebe, a ono se nastavlja u “Potomcima”, priči o sledećoj generaciji natprirodnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene.

10. Milijarde (2016-2020)

Kompleksna drama o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Izvanredni magnat hedž fondova, Bobi Eks Ekselrod, i drski državni tužilac, Čak Rouds, igraju opasnu igru sa milijarderskim ulozima, u kojoj pobednik odnosi sve.

Autor: Tamara Janić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *