Kolumbijska masaža – sve što treba da znate o maderoterapiji

Lepota i zdravlje

Šta je maderoterapija?

Reč je o tehnici masaže koja dolazi iz Kolumbije. Ovo je postupak koji se temelji na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom. Radi se na celom telu, na licu i kod nas najpopularnija- anticelulit maderoterapija. Ova tehnika podrazumeva niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem specijalno dizajniranih drvenih alatki (oklagija).

wwwomansblogs.com

Koji su efekti maderoterapije?

Maderoterapija je 100% prirodna, neinvazivna metoda. Ona pored estetskog ima i zdravstveni efekat. Opušta um i telo. Podstiče limfnu DRENAŽU, uklanja toksine, ubrzava metabolizam, tonira i zateže kožu.
Ono što je kod nas najpopularnije je anticelulit maderoterapija.

Koji su ciljevi maderoterapije?

Cilj ove aplikacije je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su stomak, noge, bokovi. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretirane oblasti, eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina. Na ovaj način se smanjuje celulit, oblikuje telo, tonira i zateže koža.

Koliko i kada je najbolje raditi ovaj tretman?

Najbolje je raditi masažu nakon ciklusa. Najbolje je raditi 3 do 4 tretmana nedeljno. Trajanje masaže je relativno i može trajati i do 60 min u zavisnosti od toga koji se delovi tela tretiraju.
Da bi mogli videti rezultat, potrebno je uraditi najmanje 5 tretmana a nakon toga po potrebi proceniti koliko je potrebno za željeni efekat, što se određuje individualno kod svake osobe.

Ko ne bi smeo da se podvrgne ovom tretmanu:

Trudnice, osobe sa izraženim venama, osobe sa kožnim bolestima (ekcemi, alergije), osobe kod kojih su pristuna krvarenja (menstruacija,ciste na jajnicima, hemofilija), osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima.

Autor: Katarina Đokić
Na pitanja odgovara: Adrijana Jovanović, maderoterapeut

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *