Cene članarina u beogradskim košarkaškim klubovima

Košarka Sport

Ljudi koji se bave košarkom tvrde da je to jedan od sportova koji navodi ka disciplini i ljudima pruža drugačije životne navike.

Motiv svakog trenera je da uputi sportiste na nova životna iskustva, upoznavanje sa različitim mentalitetima i ljudskim sklonostima.  Ponuda klubova u Srbiji je raznolika, neki od njih nude mogućnost besplatnog članstva a za ostale, cene mesečne članarine se kreću od 2.000 do 10.000 dinara, u odnosu na godine i uslove koje sam klub pruža. Uslovi nisu svuda isti, najbolji klubovi pružaju teretanu, rad sa više trenera koji svakog igrača usmeravaju pojedinačno ka najboljem putu do njihovog uspeha. Nekolicina unajmljuje i fizioterapeute koji se brinu o njihovim igračima i pomažu pri povredama.

Sistematski pregledi su obavezni, održavaju se na šest meseci, koštaju od 1.000 dinara i njih organizuju klubovi ili privatne zdravstvene ustanove.

Većina klubova nudi letnje i zimske pripreme, gde se mladi sportisti pripremaju za predstojeću ligu. Pripreme obuhvataju treninge koji se održavaju dva do tri puta dnevno, mogu biti u prirodi ili vežbe fizičke spremnosti u teretani.

 Putovanje, rano buđenje, doručak, jutarnji, popodnevni i večernji trening, odmor u toku dana, sastanci kako bi se poboljšali odnosi u timu su samo neke od stavki koje obuhvataju pripreme košarkaša. Obično se održavaju na Kopaoniku, Zlatiboru ili Rudniku. Minimalna cena za vrstu ovakvog putovanja je 26.000 dinara, u hotelskom smeštaju.

Uspešni i ostvareni košarkaši među kojima su Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, organizuju sopstvene kampove, u kojima mogu da učestvuju sportisti različitih uzrasta, kao pojedinci i na taj način stiču nova poznanstva.

Iako nosi sa sobom rizik, sam sport takođe stvara ogromnu prednost time što razvija motoriku, fizičke sposobnosti i timski duh.

Autor: Aleksandra Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *