Na današnji dan rodio se Luk Peri, poznati američki glumac

Društvo

Glumac poznat i starijoj i mlađoj generaciji, Luk Peri, ostaće upamćen po svojim velikim ulogama, po svom smislu za humor, a danas bismo obeležavali njegov 54. njegov rođendan.

Foto: Wirelimage

Rodio se 11. oktobra 1966. godine u Ohaju. Sa svojih 18 godina, neposredno nakon završetka srednje škole, preselio se u Los Anđeles. Bavio se najčudnijimposlovima, od kompanije za asfalt do kompanije kvaka. Godine 1985. pojavio se u spotu za pesmu „Be Chrool to Your Scuel“ za bend „Uvrnute sestre“ i do 1988. broj njegovih audicija na koje je izlazio premašio je 250.

Foto: oregonlive.com

Postao je poznat zahvaljujući seriji o mladima iz Beverli Hils, 90210,u kojoj je igrao od 1990. do 2000. godine. Takođe je glumio u seriji „Bafi, ubica vampira“ ali i u filmu „Jednom davno u Holivudu“. Za mlađe generacija ostaće upamćen po ulozi Freda u seriji „Riverdejl“.

Foto: Mark Davis/ Getty Images

U okviru njegovog privatnog života, sa Rejčel Mini Šarp oženio se 20. novembra 1993. godine u Beverli Hilsu. Razveli su se 2003. godine i iza sebe su ostavili dvoje dece. Pre njegove smrti bio je veren za glumicu i terapeuta Vendi Madison.

Za svoju ulogu Dilana MKeja, u seriji Beverli Hils, izjavio je da će sa njim biti povezan sve do njegove smrti jer je pre svega on napravio taj lik. Preminuo je 4. marta 2019. godine od posledica moždanog udara.

Autor: Aleksandra Jelesijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *