Kod žena po starom

Ostali sportovi Sport

Ženski tenis nam već godinama sa sobom nosi veliki broj iznenađenja. Maltene na svakom turniru iskoči neka igračica od koje se to nije očekivalo. Malo je onih koje konstantno opravdavaju uloge favorita, a povrede su takođe često prepreka (kod nekih porođaji predstavljaju pauzu u karijeri, a nekad teniserke odluče da je tada i okončaju). I ove godine na Rolan Garosu viđeno je iznenađenje, koje praktično niko nije mogao da predvidi.

U finalu turnira u Parizu našle su se Iga Svijatek i Sofia Kenin. Poljakinja, Sviatek, je slavila u dva seta (6:4, 6:1), čime je krunisala fenomenalan turnir koji je odigrala. Iga je bila 53. teniserka sveta pre grend slema, a nakon osvojene titule čeka je veliki pomak na listi. Na putu do trona savladala je i prvog nosioca, Simonu Halep, kojoj nije prepustila ni set, dok je Kenin pobedila Kvitovu, koja je imala odličan turnir i prilično ubedljivu igru do tog duela.

Obe su ovim finalom napravile veliki uspeh u karijeri, ali i nastavile trend u ženskon tenisu, u kom se skoro nikad u finalu ne nađu dve prve nositeljke. Nadamo se da će Poljakinja nastaviti sa dobrim partijama i u nastavku ove godine, ali i karijere, pa je možda uskoro čeka i neko od top 10 pozicija na WTA listi. Kenin se trenutno nalazi na 6. poziciji.

Novak Đoković je na društvenim mrežama čestitao veliki uspeh Igi Svijatek, kojoj to sigurno posebno znači kao podstrek u daljoj karijeri.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *