Majami ipak bez izjednačenja

Sport

Los Anđeles Lejkersi su još jednom savladali Majami Hit, ovog puta sa 102:96, čime su došli do meč i prilike da u sledećem meču dođu do dugo željenog prstena.

Majami se nije predavao nijednog trenutka tokom meča. U prvom poluvremenu viđena je rezultatska klackalica, ali su Lejkersi ipak preuzeli vođstvo u 3. četvrtini. Ta prednost nije otišla na dvocifrenu, ali Majami nije uspeo da povede od tada do kraja utakmice. Nerešen rezultat je viđen samo na 83:83, nakon čega su Lejkersi ponovo poveli i tu prednost držali do kraja utakmice.

Kod Lejkersa i Lebron i Dejvis su šutirali 50% iz igre (8/16 obojica), s tim što je Džejms upisao 28 poena, a Dejvis 22. Lebron je upisao i 12 skokova i 8 asistencija, a Dejvis 9 skokova. Zapažene ukoge imali su još i Kaldvel-Poup sa 15 i Grin sa 10 poena. Lošu utakmicu je imao Rondo, šutirajući iz igre samo 1 od 7, ali je upisao 7 skokova i 5 asistencija.

Dobra vest za Majami je bila da se Adebajo vratio na teren, a nažalost Dragić je morao da propustio i ovu utakmicu. Pre tekme viđene su i Dragićeve suze kome očigledno veoma teško pada što ne igra u velikom finalu. Batler je dao 22 poena uz 10 skokova, a jedna asistencija mi je falila za novi tripl-dabl. Pratio ga je u stopu Hiro sa 21 poenom i 7 skokova, dok je Robinson dao 17. Adebajo, povratnik na teren, imao je 15 poena i 7 skokova za nešto više od 30 minuta na parketu.

Može li Majami biti novi Denver? Može li Majami napraviti veliko iznenađenje i preokret i to u velikom finalu? Ima li Majami snage i kvaliteta da dobije velike Lejkerse? Prave odgovore ćemo dobiti možda već u sledećoj utakmici, koja je svakako poslednji voz za Majami. Batler pruža sve što može, Hiro igra vanserijsku košarku za svoje godine, a ostatak ekipe takođe igra na zadovoljavajućem nivou. Potrebno im je više od toga. Dobili su dodatnu snagu u vidu Adebaja. Naredna utakmica će sigurno biti neizvesna, a detalji će odlučiti. Majami želi produžetak serije, ali pitanje je koliko i sami veruju u preokret. Velike ekipe treba da odlikuje to da se nikada ne predaju, a videćemo da li će Spolstra i ostatak stručnog štaba uspeti da pripreme ekipu pre svega psihički za naredni izazov.

Čak i da ne uspeju da preokrenu, ostavili su veliki pečat ove sezone. Pet Rajli je sa svojim klibom napravio veliki posao, ali čini se i posao za budućnost. Veliku časr treba odati celoj ekipi, a pre svega Džimiju Batleru, koji je i u ovoj sezoni uspeo dosta da napreduje i bude glavni motor svoje ekipe kroz čitavu sezonu, sa posebnim doprinosom u plej-ofu, gde je imao nekoliko partija, koje će ostati upamćene.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *