Šakira slavi 25 godina od pojavljivanja albuma Pies Descalzos

Kultura Showbiznis

Šakirin album Pies Descalzos (Barefeet, Golo stopalo) danas slavi 25. rođendan! To je Šakirin 3. album u karijeri.

Ona je preko instagrama podsetila svoje fanove i poručila im da uživaju u pesmama sa tog albuma koji joj je pomogao da postane internacionalna pevačica.

Kako je ovaj album promenio njenu karijeru?

Kada je imala samo 14 godina, 1991. godine, Šakira je izdala svoj prvi album Magic, za koji se ispostavilo da je potpuni promašaj, jer nije dobro ispromovisan i nije bilo prodato ni 1000 primeraka. Isto se dogodilo sa albumom koji je izdat 1993. godine, Danger.

Međutim, krajem 1995. godine, Barefoot album je zasenio Kolumbiju i države Latinske Amerike. Šakira je čak priznala da su neke pesme koje je snimila za svoj treći album bile ultimatum velike kompanije Sony zbog prethodih promašaja.

Ovaj album je 1996. godine preveden na portugalski i dodato je još šest pesama.

Prodato je više od 5 miliona primeraka ovog albuma, od čega je milion prodat samo u Kolumbiji, a Šakira je dobila svoj prvi Dijamantski disk. Tek je nakon ovog velikog uspeha Potvrda muzičkog snimanja (Platinum records) došla u države Latinske Amerike.

Šakira je kasnije rekla da je ovaj album bio prekretnica u njenoj karijeri i da je odgovorio na društvene norme: “To dolazi iz moje potrebe da izrazim svoju neobičnost u svetu društvenih normi.“

Ne zaboravimo da je Šakira jedna od najpoznatijih i najpametnijih ljudi na svetu. Njen IQ je 140, a član je i Mense (najstarijeg i najpoznatijeg međunarodnog udruženja visokointeligentnih pojedinaca), mada su oni ove informacije porekli.

Uživajte u pesmi sa tog albuma!

Autor: Jelena Dinić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *