Dovoljno je reći Džimi Batler!

Sport

Majami je još u životu! U trećoj utakmici velikog finala pobeđeni su Lejkersi sa 115:104, a apsolutni heroj pobede bio je Džimi Batler, koji je ostvario nestvaran trip-dabl sa 40 poena, 13 asistenicja i 11 skokova, a pogađao je i u ključnim momentima na utakmici. Ovo je bio treći tripl-dabl sa 40+ poena u finalnim utakmicama u istoriji. Prethodna dva ostvarili su Lebron Džejms u finalu 2015. godine i Džeri Vest davne 1969. godine.

Majami je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost, ali su se Lejkersi ubrzo vratili u utakmicu. U par navrata su i poveli, pa je tako neko vreme vladala rezultatska klackalica. Međutim, Majami je uglavnom opet sve uzeo i držao u svojim rukama. Svi igrači Majamija su bili pribrani i nisu dozvolili da im stečena prednost isklizne iz ruku. Valja napomenuti da je Majami ponovo igrao i bez Bema Adebaja i bez Gorana Dragića, ali ovoga puta su smogli snage da pobede Lejkerse, koji i dalje imaju prednost, koju će teško ispustiti, a čini se da će baš naredni meč mnogo toga odlučiti.

Pored Batlera zapaženi su bili i Keli Olinik i Tajler Hiro. Obojica su imali po 17 poena, a Olinik je imao i 7 skokova. Robinson je šutirao samo 30% iz igre (4/12), ali je ipak došao do 13 poena, a imao je i 5 skokova i 3 asistencije. Krauder je dodao 12 poena i 8 skokova. Kod Lejkersa, Džejms je imao dabl-dabl sa 25 poena i 10 skokova, a 2 asistenicje su mu nedostajale za tripl-dabl. Markus Moris i Kuzma su iznenadili sa po 19 poena, dok je Dejvis, za svoje standarde imao samo 15 poena, istina šutirajući iz igre 6/9.

Lejkersi će morati još da se pomuče i oznoje kako bi došli do meč lopte. Majami je žilava ekipa, a ukoliko se Adebajo oporavi za naredni duel, posao za ekipu iz Los Anđelesa će biti još teži. Batler igra vanserijsku košarku, a može li ponoviti partiju sličnu ovoj videćemo već prekosutra, kada je na programu 4. utakmica (3 sata nakon ponoći). Ukoliko Majami pobedi, serija i te kako dobija na zanimljivosti i neizvesnosti, a ukoliko Lejkersi slave mišljenje je da će to biti meč lopta od koje se Majami ipak neće moći spasti.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *