Koliko zarađuju influenseri?

Društvo Showbiznis

Posao influensera postao je posao iz snova današnjeg vremena – zarađivati veliku količinu novca iz komfora Vašeg doma bez previše truda? Definitivno zvuči jako primamljivo.

Kontaktirala sam određene infulensere, koji broje hiljade i hiljade pratilaca na svojim društvenim mrežama i pitala ih koje su cene njihove usluge reklamiranja i sponzorstva.

U proseku, influenser sa 50 hiljada pratilaca, naplaćuje reklamu na storiju, koja traje 24h, oko 12 hiljada dinara. Što se tiče reklama koje su objavljene na profilu, cene se kreću oko 24 hiljade dinara.

,,Veći“ influenseri, koji broje oko 500 hiljada pratilaca, po storiju zarade oko 24-30 hiljada, a što se tiče reklamiranih objava, cena dostiže čak i do 500 evra! U prevodu, za fotografisanje koje odrade u svom domu i tri klika na Instagramu, zarade više od prosečne plate u Srbiji. Ako računamo da imaju više reklama na mesečnom nivou, a uz to i sponzorstva i zaradu od Jutjuba i ostalih društvenih mreža, mesečna zarada je par hiljada evra, u zavisnosti od broja virtuelnih ,,fanova“.

Nemojte da Vas ovo demorališe! Profili od 10 do 30 hiljada pratilaca, svoje usluge cene mnogo manje – za stori u trajanju od 24h možete dobiti malu količinu novca, u proseku od 10 do 30 evra.

Autor: Milana Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *