Lejkersi ponovo pobednici

Sport

Los Anđeles Lejkersi još jednom su pobedili Majami Hit, ovog puta sa 124:114, čime su došli do 2:0 u velikom finalu.

Majami je samo triput bio u vođstvu za celu utakmicu i to sva tri puta u uvodnim minutima utakmice. Lejkersi su brzo nametnuli svoj ubitačni ritam i otišli na dvocifrenu prednost, koju su bez oscilacija držali do samog kraja.

Za Majami nisu nastupili povređeni Dragić i Adebajo, a čini se da bez njih dvojice Majami nema šanse. Dejvis i Lebron su još jednom bili nezaustavljivi, a bez Adebaja u odbrani i reketu omogućeni su mnogi laki poeni Lejkersima na obruču.

Što se strelaca tiče Lebron je ubacio 33 poena uz po 9 skokova i asistencija, dok je Dejvis imao 32 poena i 14 skokova. Iznenadio je poenterski i Ražon Rondo koji je zabeležio 16 poena, a uspeo je da podeli i 10 asistencija. Kuzma i Kaldvel-Poup su pomogli sa po 11 ubačenih koševa.

Kod ekipe Majamija Batler i Hiro su ostavili na terenu sve što su imali. Igrali su skoro celu utakmicu. Batler je postigao 25 poena, podelio je 13 asistencija i uhvatio 8 skokova. Ispratio ga je Hiro sa 17 poena i 7 skokova, a Keli Olinik je iznenadio sa 24 poena i 9 skokova. Kendrik Nan je imao dobre minute, sa 13 poena, a šansu je nakon dugo vremena dobio i Majls Lenard, koji je postigao 7 poena.

Nadajmo se da će se Dragić i Adebajo oporavito ili makar jedan od njih, kako bismo imali priliku da gledamo zanimljiviju i neizvesniju borbu za prsten. Ukoliko se to ne desi, Lejkersi će izgleda ekspresno doći do cilja kome teže cele sezone.

Postoje naznake da će Dragić verovatno propustiti celu seriju zbog povrede stopala, dok bi Adebajo trebalo da zaleči povredu ramena do sledećeg meča. Da li Erik Spolstra ima posebnu taktiku za nastavak serije i može li se Majami oporaviti u nastavku serije videćemo vrlo brzo, koliko već u narednom meču, gde Majami praktično ima imperativ pobede.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *