Od trnja do zvezda – Bob Petit

Košarka Sport

Bob Petit, jedan od najpoznatijih NBA košarkaša, za svoje mesto među zvezdama uložio je mnogo rada i truda. Naime, Bob je kao dečak bio izuzetno slab i nizak. Osim toga, veliki broj puta bio je odbijen na audicijama za nove članove tima, a na kraju je čak bio izačen iz školskog košarkaškog tima. Ali Bob je stalno sebi ponavljao da će postati uspešni sportista i u nijednom trenutku nije prestao da veruje u sebe.

Konstantno je vežbao i trenirao, a takođe je svaku kantu pretvarao u koš i tako usavršavao svoje veštine. Jednog dana, Bob je odlučio da za savet pita sveštenika – sveštenik mu je savetovao da je najbolje da osnuju crkveni košarkaški tim, u kome bi igrali svi odbijeni i izbačeni klinci iz školskih timova. Okupila se određena grupica dečaka i svaki dan su napredovali. Međutim, Bob se posebno izdvojio, i tako su ga primećivali ostali klubovi. 

Nekoliko godina kasnije, Bob je prvi put zaigrao sa NBA ligu, osvojio veliki broj nagrada i trofeja, a osim toga, ulazi u top 50 najvećih košarkaških zvezda. Bob se ni u jednom trenutku nije predao i to ga danas čini jednom od legenda košarke.

Autor: Milana Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *